Свързани новини

23.06.2022 13:37

Искаме да приемем законите, свързани с бюджета и Плана за възстановяване: Тошко Йорданов

Видян 1074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние си имаме собствен дневен ред като политическа партия, ако ще взимаме решения за председател на НС, трябва да сме единни и да сме го обсъдили вече не в коалиционен формат, а в наш си формат. Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета и законите, които са вързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост, което те отказват. На тях им е по-важно да направят демонстрация как не може да се избере председател на Народното събрание. Това каза на брифинг на ПГ на „Има такъв народ” в парламента Тошко Йорданов по повод липсата на кворум, предаде БГНЕС.


 


„Ние не сме в управляващата коалиция вече, не сме част от това правителство. В парламента няма мнозинство никъде – нито на опозицията, нито на някакви управляващи. Оттук нататък ние нямаме никакъв ангажимент да изпълняваме желанията на една или друга политическа сила“, категоричен е той.


Йорданов обясни, че по-рано днес на председателски съвет е възникнал спор относно дневния ред по точката председател на Народното събрание. „Това, което се опитахме да кажем е, че трябва, за да върви този парламент, тъй като има закони, които са важни, свързани с бюджета, да се съсредоточим и да вкараме в дневния ред само точките, които са консенсусни“, каза той.


 


По думите на Йорданов временно изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов „бил решил, че ще вкара точка за избор на председател на НС еднолично“. „Ние предложихме само да изберем правилата и да има достатъчно време да се намесим, защото в момента няма мнозинство, което да предложи председател, който да бъде избран“, заяви той.


 


„Ние не сме в коалиция с тях, не могат да ни налагат каквото си искат. Просто свърши“, категоричен е Йорданов. Според него в момента всички трябва да се съсредоточат по наистина важните въпроси.


 


„Ние не сме им слуги и не могат да ни казват какво да правим. Ако са толкова загрижени, да вкарат точките, които са важни за държавата, свързани с бюджета и ние сме вътре да гласуваме“, каза още Тошко Йорданов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв