Зеленский, придружен от тежко въоръжена охрана, се срещна с голяма група чуждестранни журналисти на мястото, където се съобщава за масови убийства

Свързани новини

05.04.2022 09:23

Искаме да покажете на света какво се е случило тук: Зеленский пред репортери в Буча

Видян 2070 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник украинският президент Владимир Зеленский посети град Буча, като отново обвини Русия във военни престъпления и обеща да накаже онези, които Киев смята за отговорни. Градът, разположен северозападно от украинската столица, влезе в заглавията на вестниците през уикенда, след като по улиците му бяха открити множество мъртви цивилни.




Зеленский, придружен от тежко въоръжена охрана, се срещна с голяма група чуждестранни журналисти на мястото, където се съобщава за масови убийства.




"Искаме да покажете на света какво се е случило тук. Какво направиха руските военни. Какво направи Руската федерация в мирна Украйна. За вас беше важно да видите, че това са цивилни граждани", каза Зеленский пред репортерите.


 


Предполагаемото клане, за което Киев побърза да обвини Москва, показва "характера на руските военни", които "се отнасят към хората по-зле от животните", твърди Зеленски.
 
 
Президентът също така призова Западът да "намери цивилизовано решение" за справяне с инцидента и да изправи отговорните лица пред съда, като предупреди, че в противен случай Украйна ще трябва да избере собствено "нецивилизовано решение".
 
 
Москва категорично отрича да е замесена, като предполага, че целият инцидент е "провокация", умишлено организирана от украинската страна, за да бъдат подведени руските войски и да се провалят мирните преговори. Самият Зеленский твърди, че след аферата "Буча" вече е "много трудно" да се преговаря с Русия.


Президентът на Украйна също така призова западните ръководители, отговорни за недопускането на Киев в НАТО, да дойдат и да видят мястото и предполагаемите жертви на руските военни.


"Мисля, че трябва да дойдат тук и да видят как ще завършат тези игри, как ще приключи този флирт с руската федерация", каза той.
 

Призивът повтаря предишни забележки на Зеленский, които той направи във видеообръщение през нощта, когато разкритикува френско-германската инициатива за блокиране на присъединяването на Украйна към НАТО през 2008 г. като "грешна преценка".
 
 
Президентът на Украйна изрично призова бившия германски канцлер Ангела Меркел и френския експрезидент Никола Саркози да посетят Буча.
 
 
Меркел вече откликна на призива, като осъди инцидента в Буча, но подчерта, че все още "държи на решенията си във връзка със срещата на върха на НАТО през 2008 г. в Букурещ". Тогава ръководеният от САЩ блок призна стремежа на Украйна и Грузия да се присъединят към него, като се съгласи, че в крайна сметка те ще го направят, но не предприе по-нататъшни стъпки.
 


 
 
 
 
 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели