Първите данни показват, че изстреляните ракети са Fateh-110

Свързани новини

13.03.2022 09:03

Ирански ракети удариха американското консулство в Ербил

Видян 2182 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

14 ирански балистични ракети удариха американското консулство в Ербил, Ирак, военната база в града и няколко други цели. Пострадала е и сградата на TV канлът "Кюрдистан 24", предаде Сега.



Щетите са тежки, но засега няма данни за жертви. Зенитната артилерия в столицата на иракски Кюрдистан се опитваше да свали нови ракети. Спрени са полетите на самолети в района.



Първите данни показват, че изстреляните ракети са Fateh-110 - ирански балистични ракети с малък обсег. Предполага се, че ракетите са изстреляни вероятно от иранската военна базата Хасабад в Тебриз.


 


Ирански медии съобщиха, че атаката вероятно е отговор на убийството на двама ирански офицера, които преди дни бяха застигнати от израелски ракети в Сирия. Ирански медии: „Това е само вторият път в историята, когато Иран изстрелва балистични ракети директно срещу американски войски от своя територия. Единственият друг случай е при отмъщението за убийството на генерал Касем Солеймани през 2020 г."




Тази нощ се включиха и сирените за въздушна опасност в посолството на САЩ в Багдад.




Очаква се американският президент Байдън да направи обръщение. Официален Иран все още не е коментирал ситуацията и не е потвърдил ракетната атака срещу американското консулство.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.03.2022 08:17

    Знае ли някой, че изстреляните от Иран ракети, попаднали в иракско консулство в град Ербил, е родното място на американската посланичка в България Херо Мустафа ? От "военната операция" на НАТО загинаха 650 000 военни и цивилно население, в т.ч. жени и деца. Американските военни пирати унищожиха артефакти на една от най- старите култури на света ШУМЕРСКАТА. Това не попречи на въпросната дипломатка втора родина да и стане Америка ? Спомня ли си някой, през тогавашната 2003 година, европейските и български медии, да осъждат американският президент и да го наричат заслужено Хитлер ? Във васалното българско правителство никой не проля сълзи за хилядите жертви ? Днес както винаги сте "загрижени" лицемерно за една Украйна с профашистко правителство ? Защо не ревахте за живи изгорените хора в профсъюзния дом на майдана, за хилядите убити в Донецк, Луганск, Донбас ! Господа политици, историята не забравя, ще бъдете прокълнати и мразени ! Съдът на възмездието ви очаква !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци