В понеделник съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви пред репортери, че Иран "се готви да предостави на Русия до няколкостотин безпилотни летателни апарата", включително бойни дронове.

Свързани новини

13.07.2022 13:20

Иран отговори на твърденията на САЩ за доставки на дронове за Русия

Видян 1512 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Техеран няма да помага на никоя от страните в руско-украинския конфликт, заяви иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан в отговор на твърденията на Белия дом, че Ислямската република планира да достави "стотици безпилотни самолети" на Русия.

"Имаме различни видове сътрудничество с Русия, включително в сектора на отбраната. Но ние няма да помагаме на нито една от страните в този конфликт, защото смятаме, че той трябва да бъде прекратен", заяви Амир-Абдолахиан пред италианския вестник la Repubblica в сряда.

"Сегашният проблем с конфликта е, че някои западни държави, включително САЩ, имат производители на оръжие, които се опитват да продават своите продукти", каза той и добави, че Техеран "ще избягва всякакви действия, които биха могли да доведат до ескалация", но ще работим за спиране на конфликта.


В понеделник съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви пред репортери, че Иран "се готви да предостави на Русия до няколкостотин безпилотни летателни апарата", включително бойни дронове.

Много западни държави, включително САЩ, снабдяват Киев с тежко въоръжение, като ракетни установки, бронирани автомобили и бойни дронове. Москва настоява, че "заливането" на Украйна с оръжие само ще изостри конфликта.

Междувременно руският президент Владимир Путин ще пътува до Техеран на 19 юли и ще се срещне с колегите си Ебрахим Раиси от Иран и Реджеп Тайип Ердоган от Турция, съобщават от Кремъл.


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в сряда, че Путин няма да обсъжда евентуални доставки на дронове по време на пътуването си до Техеран.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ТАСС е упълномощена да съобщи 13.07.2022 16:12

    Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан, не е разбрал, Русия ще достави на Сатанинските Античовешки Щати НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ САРМАТКИ, без обратна разписка !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден