В името на подобряването на качеството на въздуха в гр. Русе през 2021 г. е била пусната в експлоатация инсталация за очистване на димните газове. По думите му съоръжението служи за допълнително очистване на емитираните от парогенераторите димни газове.

Свързани новини

28.09.2022 15:39

Инж. Севдалин Желев: Нашата стратегия е да модернизираме Топлофикация Русе като следваме зелената идея

Видян 936 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Борбата с климатичните промени и опазването на околната среда е най-важното предизвикателство за модерното общество. За това ние от "Топлофикация Русе" сме си поставили амбициозни цели, които са изцяло в съответствие с европейските екологични изисквания. Тези цели обхващат диверсификация на горивата и постепенно премахване на въглищата." каза инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на "Топлофикация Русе". По думите му, за да работят по-екологично, в предприятието залагат на изпълнение на проекти, целящи модернизацията на съществуващите мощности и производство на енергия от алтернативни горива.

Изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" заяви, че решимостта за опазване на околната среда и подобряване на качеството на въздуха в най-големия български град по поречието на река Дунав включва завършване на мащабния проект за производство на топлинна енергия от природен газ. Инж. Севдалин Желев разказа, че вече две години целият екип на дружеството съвместно с външни фирми работят за включването в експлоатация на газовите когенератори. Той заяви, че се очаква до края на годината да финализират проекта и целогодишно да осигуряват енергия от газ за крайните потребители. По думите му с тази мащабна инвестиция в предприятието се прави важна крачка за неговата модернизация и екологична трансформация за постигане на целите на ЕС за нисковъглеродно производство на енергия.

В името на подобряването на качеството на въздуха в гр. Русе през 2021 г. е била пусната в експлоатация инсталация за очистване на димните газове. По думите му съоръжението служи за допълнително очистване на емитираните от парогенераторите димни газове. "С помощта на сероочистващата инсталация "Топлофикация Русе" покрива напълно въведените много по-строги норми за изпусканите емисии в атмосферата.“ каза изпълнителният директор на предприятието. Инж. Желев разясни, че съоръжението изпълнява ролята на допълнителен филтър, като посочи, че продължават да работят и електрофилтрите. „Благодарение на инсталацията за очистване на димните газове се постига и допълнително пречистване на фините прахови частици, което не може да се постигне с електрофилтрите.“ каза инж. Севдалин Желев.

"В желанието си максимално да предотвратим негативните климатични изменения и следвайки стратегията за намаляване на въглеродните емисии, ние ще продължаваме да инвестираме в реализирането на зелени проекти. Всеки бизнес трябва да е отговорен към климатичните промени и да предприема мерки за намаляване на въглеродния отпечатък." заяви инж. Севдалин Желев. Той изрази мнение, че с малки стъпки и усилия, които започват от всеки един човек, можем да постигнем значителни промени в името на нашето здраве. "Подобряването на заобикалящата ни среда не зависи само от големите предприятия, а започва от самите нас.", подчерта инж. Желев.

В „Малката Виена“, както често в България наричат гр. Русе, топлофикационното предприятие е един от големите работодатели, осигуряващ препитание на стотици. С цел по нататъшната модернизация на дружеството, следвайки зелената идея, инж. Желев заяви, че ще работят за устойчиво развитие чрез редуциране на емисиите, енергийната ефективност и инвестиране в нови производствените мощности с цел намаляване на отделяните фини прахови частици. Той посочи, че по този начин Русе ще получи по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика. Инж. Севдалин Желев беше категоричен, че те работят с мисъл за настоящето и с поглед в бъдещето.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят