Гигантската рафинерия Джамнагар на западното крайбрежие на Индия е получила 215 доставки на суров петрол и мазут от Русия през 2022 година, което е четири пъти повече като обем, отколкото е купила през 2021 година, показва анализ на организацията Global Witness.

Свързани новини

15.01.2023 08:36

Индия е "заден вход" за внос на руски петрол във Великобритания: Сънди телеграф

Видян 5056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индия служи като "задна вратичка" за внос на руски петрол във Великобритания, показват нови данни, изнесени от вестник "Сънди телеграф", което е в разрез с усилията на Лондон да ограничи финансирането на Кремъл.

Британските търговци на енергия са увеличили вноса от най-голямата рафинерия в Индия, която пък е увеличила вноса на суров петрол от Русия.

Това означава, според вестника, че купувачите са заменили част от вноса директно от Русия с внос от рафинерии, захранвани от Русия, а това е косвена подкрепа за руския износ. Подобна верига за доставки е напълно законна според правилата на Обединеното кралство, но данните породиха опасения, че британските усилия за спиране на паричните средства за Кремъл отиват напразно.

Олег Устенко, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че компаниите се възползват от слабостите в режима на санкции.

"Сънди телеграф" цитира Устенко да казва, че Обединеното кралство трябва да затвори "вратичките, които вредят на подкрепата за Украйна, което позволява на "кървавите изкопаеми горива" да продължават да текат през украинските граници. Китай и Индия увеличиха покупките на руски петрол с отстъпка, избягвани от някои търговци на Запад от началото на руското нахлуване в Украйна.

Гигантската рафинерия Джамнагар на западното крайбрежие на Индия е получила 215 доставки на суров петрол и мазут от Русия през 2022 година, което е четири пъти повече като обем, отколкото е купила през 2021 година, показва анализ на организацията Global Witness.

В същото време Обединеното кралство е внесло чрез 29 доставки 10 милиона барела дизел и други рафинирани продукти от Джамнагар от началото на войната в сравнение с 4 милиона барела през 2021 година. Сред купувачите са компании като "Шел" и "Бритиш петролиум".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено