Свързани новини

17.03.2009 11:50

Имущество за 2 млн.лв. взима Комисията "Кушлев"

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, заведе в Окръжен съд Варна, дело за отнемане в полза на държавата на имущество придобито от престъпна дейност, на обща стойност 1 914 847,47 лв., срещу Слави Харалампиев, съобщиха от Комисията "Кушлев", цитирани от БГНЕС.


Предварителната проверка по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност започна след получено уведомление от Районен съд – Русе, за влязла в сила присъда по НОХД, за извършено престъпление по чл. 251, ал. 1 и ал.2 от НК (нарушаване на разпоредбите относно режима на износа на валутни ценности и задълженията по тяхното деклариране, като не са декларирани валутни ценности в особено големи размери). Престъплението, за което Харалампиев е признат за виновен влиза в обхвата на чл.3, ал.1, т.15 от ЗОПДИППД. Въз основа на събраните данни от предварителната проверка, съгласно изискванията на ЗОПДИППД, през м. юли 2008г. срещу проверяваното лице е образувано производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.
През месец декември 2008г., беше внесено в съда, мотивирано искане за допускане на обезпечение на бъдещ иск на КУИППД, за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, което беше уважено и се наложиха обезпечителни мерки върху притежаваното от проверяваното лице имущество. На основание чл.17, ал.1 от ЗОПДИППД, на Слави Харалампиев бе връчена декларация, която проверяваното лице представи в териториалната структура на КУИППД в определения срок. В резултат на извършената проверка, КУИППД установи, че през проверявания период /1984г. – 2008г./ лицето и неговата съпруга са реализирали общо приходи в размер на 2 308,30 минимални работни заплати за страната, а са извършили разходи в размер на 6 880.63 минимални работни заплати, вкл. и осъществени 37 броя задгранични пътувания до Румъния, Сърбия, Черна гора, Македония, Турция, Германия, Италия, Франция. Според събраните доказателства, няма данни за законни доходи на лицето, които да му позволяват придобиването на процесното имущество. КУИППД, на основание чл.28, ал.1 от ЗОПДИППД внесе мотивирано искане в ВОС, за отнемане в полза на държавата на следното имущество: поземлен имот с площ от 1,893 дка в гр. Суворово; цех за метални конструкции, със застроена площ от 646,30 кв.м. - построен в горепосочения имот; поземлен имот с площ от 3 801 кв.м. в гр. Варна, включен в УПИ - за търговски комплекс, изложение и атракции; две лозя с обща площ от 2 000 кв.м. в землището на гр. Варна; земеделска земя с площ от 500 кв.м. в с.Кранево, заедно с ½ ид.ч. от построена в имота сезонна постройка; два поземлени имота в гр. Варна; дворно място от 1 330 кв.м. в с.Николаевска, Варненска област, заедно с построената в имота жилищна сграда и стопански постройки; 10 броя МПС - та; суми от продажби на движими имоти и налични по банкови сметки; 80 броя дружествени дяла от капитала на три дружества. Делото за отнемане в полза на държавата ще бъде гледано от Варненския окръжен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева