Свързани новини

13.11.2013 10:15

Имигранти препълниха столичните хостели

Видян 1584 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти половината от нелегалните имигранти в България вече са в София и живеят извън центровете за бежанци. Само подаването на молба за бежанец, без значение от коя страна идват, е достатъчно за имигрантите да пребивават в столицата.


До преди година хостелите в София бяха места, където отсядат предимно млади туристи от Западна Европа. Напливът на все повече имигранти към столицата драстично е променил клиентелата, съобщава репортаж на BTV.


Сийка Лазарова, собственик на хостел на бул. Христо Ботев, заяви, че 90 на сто от клиентите и вече са имигранти. Проблемите с някои посетители са принудили жената да предприеме крайни мерки към цели националности. „Аз лично не пускам от Алжир, Тунис и Мароко, защото винаги с тях се получават проблеми. Не искат да плащат, сбиват се, скандали правят. Пречат на другите. Вкарват си други хора, които не са записани, не са регистрирани. Затова не пускам такива. Сирийците са много точни”, казва Лазарова.


Тя обяснява, че не пуска в хостела си имигранти без документи, но в центъра на София има изобилие от полулегални хостели и къщи за гости, пълни с нелегални чужденци. Така полицията губи следите на голяма част от имигрантите, чакащи статут или такива без документи.


По закон хостелите, точно както и хотелите и къщите за гости, са длъжни да дават информация на полицията за гостите си, но собтвениците им, решили да приемат емигранти, масово нарушават и ограничението за брой места, защото по този начин печелят повече пари.


Само през изминалото денонощие МВР е разкрило 28 нелегални имигранти в хостелите в центъра. 92-а са откритите нелегални за последните 4 дни.


Вчера стана ясно и че във временния център за бежанци в Харманли се извършва ремонт на сградите, които са били част от бившето военно поделение. В тях ще  бъдат настанени нови 650 души.


Жители на Харманли излязоха на протест заради новите си гости и се заканиха да блокират международния път за Турция в района на бежанския център в града .



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не само ще сте очарователни

Не само ще сте очарователни, но и изключително