Свързани новини

15.03.2021 14:19

Имаме сериозни съвпадения във визията за доходите: ВМРО и КНСБ

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличение на доходи и пенсии, ръст на минималната и средната работна заплата, защита на българската индустрия, българския работник и родното производство във всеки отрасъл, отпор на подмяната на историята и въвеждане на безплатни учебници за всички български ученици. Около тези принципи се обединиха ВМРО и КНСБ по време на срещата, която синдикатът организира с основните политически партии. Лидерите на двете формации констатираха още в началото на срещата, че са налице базисни съвпадения между програмата на ВМРО и Меморандума на КНСБ за развитието на страната през следващите четири години.

Ние с КНСБ от много години поддържаме един нормален диалог и си знаем вижданията. От този меморандум виждаме едни много сериозни съвпадения във визията и по отношение на минималната работна заплата, и по отношение на средната работна заплата, тук нашите изчисления са с няколко лева разлика, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Съвпадението във виждането на партията за средна работна заплата в края на следващия мандат е почти на 100% - войводите предлагат нейният размер да бъде 2500 лв., а синдикалистите - 2462 лв.

В тази област ние вървим в една посока. И това е логично, защото един синдикат да се грижи да трудещите се хора, докато идеологията на една политическа формация като ВМРО изважда на преден план ценността, наречена българин, а не някаква измислена евро- или атлантическа, или евразийска, и всякакви други ценности, коментира Каракачанов. Посоката, в която мислим, е една и съща, заключи той за еднаквите виждания за ръста на доходите.

Необлагаемият минимум е една разумна мярка, както и позицията на КНСБ по отношение на намаляването на ДДС на 15%, смята още лидерът на ВМРО. Двете организации намират съвпадение и в позициите за повишение на обезщетението за втората година от майчинството, което синдикатът предлага да бъде в размер на 60%.

Каракачанов посочи, че на този етап войводите няма да подкрепят единствено предложението на синдиката за въвеждането на данък печалба на 15%. Защото това ще предизвика реакция, която не знам дали няма да вкара част от този бизнес обратно в сивия сектор, мотивира опасенията си Каракачанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!