Свързани новини

15.06.2020 09:56

Имаме 0 починали от К-19 и само 16 интензивни

Видян 2521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на тежките случаи с коронавирус у нас почти не се променя през последните дни и седмици, сочи актуалната статистика за 14 юни. При малките страни като България тенденцията се вижда по-добре на седмична база. През последните 7 дни имаме едновременно увеличаване на броя нови диагностицирани случаи и ръст на процента открити случаи спрямо съответния брой тестове. Но броят тестове също бе в пъти по-голям и рекорден. А първото масово тестване показа 0 заразени. Новите случаи са рекорден брой от началото на пандемията у нас, отбелязва Тихомир Безлов, чиято е и графиката.


От данните за изминалата седмица  се вижда, че смъртните случаи в началото на юни всъщност са по-малко, отколкото са били в началото на април - въпреки че има много повече активни случаи (в сравнение с началото на април). Вероятно вирусът отслабва и затова на повече активни случаи предизвиква по-малко смъртни случаи. Смъртните случаи за седмицата са 12, срещу 8 предишната и 10 по-предишната. Най-много смъртни случаи има в седмицата около 24 май. За последното денонощие у нас няма нито един починал пациент от коронавирус.


Мнозина експерти смятат, че хората откарани в интензивните отделения (т. нат. тежки случаи) са по-обективния индикатор за ситуацията с пандемията. Малко вероятно е, пациент с диагностициран  Covid-19 в критично състояние да не бъде забелязан. Според данните за неделя това са 16 интензивни от 2300 легла, което е близо 4 пъти по-малко от пика преди месец, когато те бяха 58. Няма починали. Така процентът на приетите в болница спрямо активните случаи през последната седмица е 18,0%. За сравнение през април се движи около 35-40%. Същевременно става актуален проблемът със самите тестове използвани у нас, които са с не особено голяма достоверност.


Същевременно в Пирогов, където е главният  пункт за прием на пациенти с Covid-19 повече от 10 дени няма нови случаи с коронавирус, заяви пред БНТ в петък шефът на здравното заведение проф. Николай Габровски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак