Свързани новини

10.10.2021 09:50

Имам видео как бившият президент на Афганистан избяга със стотици милиони, може би милиарди долари в торби: Телохранител

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телохранител на бившия афганистански президент Ашраф Гани заяви пред британските медии, че разполага с кадри от охранителни камери , за да опровергае твърденията на подкрепяния от САЩ лидер, че не е взел със себе си чували с пари, когато избяга от страната през август, предаде RT.

„Имам запис, който показва, че едно лице от афганистанската банка е донесло много пари на Гани, преди да замине“, каза човекът, когото британският вестник „Дейли мейл“ определи като бригаден генерал Пираз Ата Шарифи.

„Стотици милиони, може би милиарди долари. Имаше много големи чанти и те бяха тежки. Не беше ориз. "

Гани и семейството му избягаха от президентския дворец и отлетяха за Обединените арабски емирства на 15 август, когато талибанските бойци влязоха в Кабул. Когато най -накрая направи публично изявление три дни по -късно, той отрече съобщенията, че е изоставил поста си и е взел откраднати пари със себе си, заявявайки, че е напуснал страната само с дрехите на гърба си, за да „избегне кръвопролития“, което би било резултат от борбата за власт. Той направи друго изявление през септември, като заяви, че обвиненията в корупция срещу него са „напълно неверни“.

Руското посолство в Кабул беше първото, което съобщи, че Гани е напуснал страната с четири коли и хеликоптер, пълен с пари. Всъщност той беше взел толкова много пари, че част от тях трябваше да бъдат оставени, защото не могат да се поберат на самолета, заяви тогава говорителят на посолството Никита Ищенко, според РИА Новости. Посолството на Афганистан в Таджикистан поиска ареста му, като заяви, че е откраднал 169 милиона долара от държавната каса.
Въпреки че твърди, че има потенциално инкриминиращи кадри на Гани и неговите сътрудници, Шарифи все още не бърза да ги пусне. Той обясни, че ще публикува видеото, след като бъде „на сигурно място“ на британска земя. Понастоящем Шарифи се крие в мазе в Афганистан. Той каза, че е издирван от талибаните, като войнствената група предлага възнаграждение, еквивалентно на близо 14 000 долара, за информация, която води до залавянето му. 


© REUTERS/Stringer 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…