Външният министър Николай Милков се срещна с колегата му от Северна Македония Буяр Османи.

Свързани новини

08.11.2022 12:30

Има негативна атмосфера. Искаме да я премахнем: Външният министър Николай Милков

Видян 596 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Външният министър Николай Милков се срещна с колегата си от Северна Македония Буяр Османи.

„Радостен съм да приветствам с добре дошъл моя добър колега и приятел министър Буяр Османи. Неговото посещение се случва в един много важен период. И двете държави са изложени на значителни външни въздействия от връхлитащите ни кризи от всякакъв характер. Нашите отношения преминаха през сложни периоди.


Да върнем един позитивен ред в двустранните отношения с РС Македония. Оказва се, че е налице една атмосфера, която не е позитивна. Искаме да я премахнем”, заяви по време на срещата Милков. И съобщи, че с Османи са коментирали ситуацията с клубовете, но и големият стокообмен, който надхвърля 1 милиард евро.

„Спряхме се на ролята на България като газов хъб на Балканите, както и на редица други положителни теми, като покупката на ток от България", заяви още министър Милков.

Министърът на външните работи на РСМ е на работно посещение в София. По време на двудневната си визита в България той ще проведе срещи и с премиера Гълъб Донев, както и с лидерите на основните политически партии, представени в парламента на България, Бойко Борисов, Кирил Петков, Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Стефан Янев.

На срещите се очаква да бъдат обсъдени темите, свързани с двустранните отношения, изпълнението на задълженията, поети с Протокола и Договора за приятелство между България и Северна Македония, актуалните геополитически предизвикателства и съюзничеството в НАТО, както и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на икономиката.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!