В София има многобройни адвокатски кантори и дружества, но за вас в този конкретен случай е важно да се обърнете към хора, които имат опит в областта на административното право.

Свързани новини

21.11.2022 13:29

Има ли смисъл да обжалваме акт от НАП?

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната агенция по приходите (НАП) и нейните подразделения по градове са създаден за да упражняват финансов и фискален контрол. И докато всички ние трябва да изпитваме уважение и да проявяваме вяра в институциите, в никакъв случай не е добре да се предоверяваме.


Какво имаме предвид? Важно е, ако сте изпаднали в ситуацията да ви направят акт за установяване на административно нарушение, да се консултирате с адвокат, тъй като е възможно да има допуснати грешки.


Действително, агенцията по приходите работи с документи и решава на базата на доказателства, но понякога дадено доказателство може да се изтълкува неправилно, защото е субективно, което от своя страна може да ви донесе акт, докато в същото време е можело да се разминете само с предупреждение.


Към кого да се обърнем за помощ


В София има многобройни адвокатски кантори и дружества, но за вас в този конкретен случай е важно да се обърнете към хора, които имат опит в областта на административното право.


Един чудесен пример е Адвокатска кантора “Расташки”, където можете да намерите едни от най-добрите специалисти в тази област в столицата. На тяхната страница Rastashki.com ще намерите информация и контакти, които ще ви позволят да ги потърсите и да се свържете с тях.


Екипът от адвокати ще разгледа вашия случай и ще провери дали всичко е въведено коректно, дали агенцията не е допуснала грешки и дали има възможност и смисъл да обжалвате взетото решение в съответните срокове.


Възможни са грешки


Имайте предвид, че Националната агенция по приходите работи в условията на голямо натоварване и понякога, под тежестта на твърде много документи и данни за фирми, които трябва да се прегледат и обработят, е съвсем човешко да се допусне грешка.


В този случай вие като юридическо и физическо лице сте отговорни пред самите себе си да проверите дали всичко описано в акта отговаря на истината, а вашият доверен адвокат по административно право на свой ред трябва да провери дали може да се обжалва взетото решение.


Имайте предвид, че понякога част от задълженията могат да се погасят по давност, което се случва след изтичане на 5 годишен срок. Ето защо това е още една възможност, която е добре да се провери и проучи в случай на акт.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв