Свързани новини

17.04.2020 18:34

Има имунитет след коронавируса: Германски учени

Видян 4920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Имунитет след прекарване на зараза с COVID-19 се развива и засега учените смятат, че той трае поне три години. Това съобщиха експерти от Техническия университет в Брауншвайг, както и института „Роберт Кох“, предаде Клуб Z.

    "Първите изследвания показват, че хората, прекарали инфекцията с вируса развиват специфични антитела . При опити с маймуни, както и от изследванията ни на SARS, допълнено с логични заключения от знанията ни досега, изхождаме от това, че оздравелите от COVID-19 имат твърде малка вероятност да се заразят отново. Засега не ни е ясно колко солиден и дълготраен е този имунитет. От опита ни с други коронавируси (SARS и MERS) знаем, че имунитетът трае поне три години. За да потвърдим това и за този вирус, са ни необходими изследвания, които да траят толкова дълъг период", пише на сайта на института.

Учените от Брауншвайг пък смятат, че съобщенията, идващи от Азия, за повторно заразени пациенти, се дължат на грешка в тестовете, а не на реактивация на вируса. Последно Южна Корея съобщи за 91 повторно заболели.

Според германските вирусолози реактивация на вируса не е вероятното обяснение, защото такава способност един вирус изгражда в рамките на милиони години съжителство с хората и дават за пример херпесните вируси.

    "В заключителната фаза на преболедуването остатъчните количества от вирусен материал са понякога под, понякога над границата, която един PCR-тест улавя", обяснява Мелани Бринкман от ТУ „Брауншвайг“.

Фридман Вебер от университета в Гисен потвърждава това наблюдение:

    "В заключителната фаза на преболедуването тестовете действат по-скоро на случаен принцип".  

Вирусологът на „Шарите“, който съветва правителството за мерките за пандемията Кристиян Дорстен също подчерта, че в края на болестта вирусът може един ден да е наличен, друг ден не.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...