Чувам неподготвени изказвания, че изваждането на пожарната от МВР не е съществена реформа. Реформа е, когато една държавна служба се изчисти от несвойствените функции на МВР

Свързани новини

06.07.2022 17:02

Има данни, че е имало съучастник една жена, която е установена: Рашков за катастрофата

Видян 3714 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В ход е изваждането на пожарната и превръщането ѝ в самостоятелна държавна агенция към МС. Ще се обсъди дали не е целесъобразно към нея да се включват и служби за спешна помощ и други структури, като 112. Идеята е да се запазят правата на всички служители. Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков по време на изслушване в Комисията по вътрешен ред и сигурност в НС, предаде Novini.bg.

По време на заседанието на комисията не присъстваха представители на ДПС и ГЕРБ.„Споровете дали противопожарната служба да бъде в МВР приключиха. Това е една от службите в МВР“, която няма полицейски функции, подчерта вътрешният министър.

Чувам неподготвени изказвания, че изваждането на пожарната от МВР не е съществена реформа. Реформа е, когато една държавна служба се изчисти от несвойствените функции на МВР. Освен, че ще се обособи тази нова служба, нейните функции ще бъдат разширени“, обясни министър Рашков.

Бойко Рашков коментира и тежката катастрофа от снощи, взела две жертви в столицата. „Информацията, която имам е от проведената оперативка. Има данни, че е имало съучастник една жена, която е установена. Главното действащо лице е издирвано, но вече е налице. При разкриването на случая сме напред“, уточни Рашков.

От БСП поискаха уточнение, тъй като в случая се касае за рецидив на престъпленията на лицето, причинило катастрофата. „Стана ясно, че това лице е криминално проявено, книжката му е била отнета още през 2009 г. и т.н. От дейността на МВР би имало смисъл, когато такива престъпления биват разкривани, а лицата изпратени в затвора.

„Не можем да вървим само по пътя за повишаване на наказанията, защото очевидно това не може да бъде решението. Да, трябва да се вземат по-строги наказателни мерки в подобни случаи. Трябва да се постави и въпроса докога на такива лица ще се назначава охрана от МВР, защото са защитени лица на Прокуратурата и се касае за следствена тайна“, добави вътрешният министър в оставка.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион