В сряда Мъск за кратко изпревари Арно за първи път от декември насам, но при затварянето на пазара отново слезе под Арно.

Свързани новини

09.06.2023 09:28

Мъск пак е най-богат с $220,2 млрд. след половин година като №2

Видян 1166 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственикът на Tesla Илон Мъск си върна трона на най-богатия човек на земята, отнемайки титлата от председателя на LVMH Бернар Арно, тъй като акциите на гиганта за електрически превозни средства се покачиха до най-високото си ниво за тази година, съобщи forbes.com.


Книжата на Tesla поскъпнаха с 4,6% до 235 долара по време на търговията, отбелязвайки 10-ти пореден ден на ръст.


Фирмата на Мъск е на път да достигне най-високата си цена на затваряне на акциите от 6 октомври 2022 г. насам.


След като се сринаха до двугодишно дъно в началото на януари, акциите на Tesla са поскъпнали с близо 115% или повече от два пъти, което е третата най-голяма възвръщаемост от всички компании в S&P 500, който от своя страна е поскъпнал с 12% тази година.


Така Мъск отново успя да се превърне в най-богатия човек на планетата по изчисленията на Forbes, според които богатството му възлиза на 220,2 млрд. Долара. Това е с 4,2 млрд. долара повече от състоянието на Луи Вюитон Мое Хенеси – Бернар Арно.


В сряда Мъск за кратко изпревари Арно за първи път от декември насам, но при затварянето на пазара отново слезе под най-богатия европеец. На другия ден вече се възцари като №1 за уикенда.


Акциите на Tesla остават с над 40% под пика си от 410 долара през ноември 2021 г., което е далеч по-слабо от загубата на S&P от 6% през периода. Това обаче крие и потенциал за нарастване на цената им в следващите дни и седмици, а с това и на състоянието на Мъск.


След като се покачиха по време на пандемията, акциите на Tesla се сринаха драматично през миналата година, тъй като инвеститорите се разочароваха от обещанията на компанията за почти неограничен растеж. Роля изигра и аферата на Мъск с Twitter - платформата за социални медии, която той противоречиво купи миналата година за 44 млрд. долара. Това откъсна време и финансови ресурси на милиардера от Tesla.


Уолстрийт започна да възвръща вярата си в Tesla, след като фирмата отчете рекордни тримесечни приходи и печалби през януари, поставяйки началото на тенденция, която постепенно набра скорост, докато Мъск намери заместник на поста главен изпълнителен директор на Twitter и се държеше добре със законодателите в САЩ, Китай и други страни, с които честки си има проблеми.


Tesla, на която се пада по-голямата част от състоянието на Мъск, може и да е във възход, но Twitter е в далеч по-мрачен период, тъй като усилията на Мъск да превърне компанията в най-ценната на земята засега не дават финансов плод. В понеделник Ню Йорк Таймс съобщи, че рекламните приходи на Twitter са намалели с 59% през април тази година в сравнение с предходната, а миналата седмица Fidelity заяви, че оценява Twitter на около 15 млрд. долара, което е около една трета от цената, която Мъск плати миналата година.


Появата на уволнения от Фокс най-популярен тв водещ в САЩ и на планетата Такър Карлсън и сензационните 80 млн. зрители още в първия ден на премиерната му емисия в Туитър обаче са нов шанс. За ден и половина гледалите го се качиха до над 110 млн.души – абсолютен исторически рекорд за аналитично новинарско предаване. Всички те трупат точки и пари в актива на компанията и нейния собственик.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.06.2023 12:51

    Да бе, да. А онези, които не вдигат шум за богатсвото си? В Европа най-богат е кланът Валенберг, вижте какво притежават, 1/3 от шведите работят за тях. А спрямо трилионерите Мъск си е направо голтак.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали