Свързани новини

13.11.2019 09:26

Икономист, UK: Избори през май в България

Видян 2431 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Разпадане на управляващата коалиция, подобряване на бизнес средата и влизане в чакалнята на еврозоната, са част от прогнозите за бъдещото развитие на България, които аналитичното звено на британското сп. Икономист предвижда за следващите четири години.В точен превод то даже би следвало да бъде наричано РАЗУЗНАВАТЕЛНО.
В подробен анализ, цитиран от Дневник, провеждането на предсрочни избори се оценява като „най-вероятно“ след подаването на молба за влизане във валутно-обменния механизъм ERMII, известен като чакалнята на еврото. Финансовият министър Владислав Горанов очаква това да стане до средата на пролетта – скромно посочи „моя рожден ден“, сякаш всички знаят кога е. Ние поне сме наясно – 30 април.



Анализаторите смятат, че напрежението между управляващите партии и особено между партньорите в Обединени патриоти няма да позволи те да се задържат на власт до редовните избори през май 2021 г.



Ние само ще добавим, че излизането от парламента на Волен Сидеров е сигурен знак за това.



По наша информация и в структурите на ДПС по места е издадено нареждане: готвим се за предсрочни избори.
От Икономист интелиджънс юнит, което подготвя анализи за чуждестранните инвеститори на принципа: Човек предупреден – наполовина е спасен, все пак прогнозират, че България няма да въведе еврото по-рано от средата на следващото десетилетие. 19 минути напомня, че 2025 г. беше посочвана от мнозина като реалистична за целта, а ние вече писахме за предпазливостта на евроинституциите по темата и желанието им да останем в „чакалнята“ повече от обичайните за други дъргжави 3 години. Така че хоризонтът е 2023 – 2025 година.



От Икономист споделят прогнозата на Европейската комисия за забавяне на българската икономика, както и че нейното развитие ще се дължи основно на вътрешното потребление, а чуждестранните инвестиции ще останат между 1.5 и 2.1 млрд. евро годишно през следващите 4 години.



Британските анализатори очакват до 2021 г. бавна либерализация на енергийна пазар, промени в ръководството на държавните компании, реформи в митниците и в данъчната администрация и активно привличане на чуждестранни инвеститори, въпреки съпротивата на националистическите партньори на ГЕРБ.



В същото време британците смятат, че приватизирането на комунални услуги и индустриални предприятия няма да се осъществи. През следващите две години се очаква продължаващо увеличаване на заплатите заради недостига на работна ръка. Заради увеличаването на доходите и поскъпването на енергията, се очаква инфлацията да се задържи около 2.8% до 2024 г.



Икономист добавя, че средата за правене на бизнес дългосрочно ще се подобрява под натиска на европейските правила и процедури. Според британското издание това ще е най-видимо в областта на конкуренцията, защитата на частната собственост, банковите и административните услуги. Ще продължи изграждането на пътна и енергийна инфраструктура с европейски средства. Анализаторите преценяват като вероятно и спирането на проекта за строителство на АЕЦ Белене, за която в момента тече процедура по избор на стратегически инвеститор.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще