Свързани новини

06.04.2021 16:36

Ясна връзка АстраЗенека - сърдечни проблеми: ЕМА

Видян 7733 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ръководителят на департамента по ваксинации на Европейската медикаментна агенция Марко Кавалери заяви в интервю за римския всекидневник Месаджеро, че ЕМА е открила тясна връзка между употребата на ваксина АстраЗенека и проблемите със сърцето. Напомняме, че журналистът Георги Коритаров почина от сърдечна недостатъчност след първа доза инжекция. Той  далеч не е единственият случай на смърт със сърдечен проблем, последвал ваксина – поне още 3 има доказани у нас. И трите след АстраЗенека. Напомняме, че именно на тази ваксина поръча най-много българското правителство, като логиката е проста – представител на фирмата у нас е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел.


Българските случаи са показателни и с още нещо. Те напълно подкрепят тезата на ЕМА, чийто шеф на ваксините посочва, че връзката между АстраЗенека и сърдечните проблеми на инжектираните се дължат на възрастта. Става дума за хората над 65. Това вече е доказано. Все още се търси доколко е важен полът. Досегашните данни за коронавируса показват, че той е поне 2 пъти по-проблематичен за мъжете, отколкото за жените.


По всички тези поводи ЕМА събира спешен комитет за обсъждане на казуса. Той вече започна и ще продължи до петък, предава Гардиън, цитирайки АФП.


В очакване на позиция, освен Скандинавия и Холандия, още няколко държави преустановиха ваксинацията с АстраЗенека. Това са 4-те големи в ЕС: Германия, Франция, Италия и Испания. Даже британското здравно министерство, което до момента поддържаше ваксината, понеже е разработена в славния й университет в Оксфорд, обяви, че е възможно секване на ваксинацията, която на Острова върви с най-бързи темпове в Европа като континент и е базирана основно на АстраЗенека и в много по-малка степен на Пфайзер.


Според проф. Ний Фъргюсън от Импириъл Колидж в Лондон, цитиран от ВВС, младите хора не би трябвало да се притесняват и занапред да се ваксинират с АстраЗенека.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.05.2021 09:05

    Ама вие вярвате ,че държавниците се ваксинираха ? Даже да сте ги виждали , че им слагат спринцовката , то тя е или с витамин , или с физиологичен разтвор. Те зная много добре за какво са тези т.н. ваксини.

  • 003 ваксиналните мисирки 12.04.2021 20:54

    ще си утрепят децата и родителите, но няма да се откажат от световното безумие - англетата си убиха даже любимия принц

  • 002 Anonimen 07.04.2021 08:11

    и все пак първите в държавата се имунизираха с други ваксини,а не с астра,,уговорена с майката на майдел......

  • 001 Anonimen 07.04.2021 03:52

    Абсолютно нищо не е доказано и няма нищо общо нито със сърцето,нито с възрастта над 65 години.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.