Украинското село Дачне, северно от Одеса, в сряда, когато руските сили увеличиха атаките срещу цивилни цели.

Свързани новини

08.03.2022 09:37

Япония с нови санкции срещу Русия

Видян 1344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Япония наложи санкции на 20 руски граждани, сред които високопоставени служители като говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, законодатели и телевизионни водещи, като се позова на продължаващия военен конфликт между Русия и Украйна, предаде RT.




Министерството на външните работи на Япония обяви санкциите във вторник, като заяви, че "с оглед на настоящата международна ситуация около Украйна" Токио ще наложи санкции на 20 руски физически лица и две организации, както и на 12 беларуски граждани и 10 юридически лица в тази страна.


 


Санкциите до голяма степен означават замразяване на активите и други "платежни ограничения" за посочените лица, но включват и по-конкретни мерки, забраняващи "износа на оборудване за преработка на нефт" за Русия.


Освен срещу Песков санкциите са насочени и срещу чеченския лидер Рамзан Кадиров и бизнесмени като Евгений Пригожин, Генадий Тимченко и Борис Ротенберг, за които се смята, че имат близки връзки с Путин. Санкционирани са и други членове на фамилиите Ротенберг и Пригожин, както и минният магнат Алишер Усманов.
 
 
Кадиров е основен поддръжник на офанзивата в Украйна, като неотдавна поиска от Путин да даде зелена светлина на войниците от чеченски произход да превземат големите украински градове от Харков до Киев. Според Кадиров в момента в Украйна се сражават около 12 000 чеченски войници.
 


Телевизионният водещ Владимир Соловиев е включен в новия списък със санкции. Макар че министерството не посочва подробно причините за санкционирането на всяко лице, Соловьов отдавна е яростен поддръжник на руския президент, включително на някои от политиките му по отношение на Украйна.
 


Групата "Вагнер" - руски частен военен изпълнител - и нейният предполагаем основател Дмитрий Уткин също бяха санкционирани, както и операцията за набиране на информация чрез кликване Internet Research Agency.
 
 
 

 Снимка: The New York Times


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще