Свързани новини

12.02.2009 11:21

Янев: "Орешарски да даде обяснения за престъпленията в НАП!"

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев ще внесат питане до министърът на финансите Пламен Орешарски, с което ще го призоват към изслушване в пленарна зала, във връзка с установените престъпни схеми в агенцията, както на национално, така и регионално ниво, предаде БГНЕС.


Те заявиха, че от година в страната действат организирани престъпни фирми, с покровителството на политици за източване на ДДС в особено големи размери. Експерти на РЗС са изчислили, че източваните от бюджета суми от ДДС варират от порядъка на около 1 млрд.лв. И това е страшно за страна в условията на криза. Щетите са по-големи от годишната вноска в ЕС заяви Димитър Абаджиев. Отнет е достъпа на Мария Мургина изп.дир. на НАП до класифицирана информация, но от РЗС искат не само тя да бъде отстранена от работа, но и уволнена от министъра на финансите. Яне Янев се спря на схемите по които е ставало източването. С най -много средства по ДДС е ощетен бюджета от фирми занимаващи се с фиктивен износ за страните от ОНД и Румъния. Специално място е отделено за фиктивния износ на алкохол. Извора на минерална вода в Горна баня не би имал такъв дебит, какъвто алкохол фирмите са изнесли за няколко месеца. Втората схема касае фиктивни транзакции -при покупка на стока на ниска цена, която след това се продава на многократно завишена. Определени схеми за източване са реализирани и в строителството. Живеем в криминална държава, управлявана от политическа мафия, заяви Яне Янев. Според него Мургина отговаря за методическите указания в НАП, но методично е източвано ДДС-то, и методично са рекетирани фирми от данъчните, за да могат групировки и едри олигарси да източват средства от Държавния резерв. Яне Янев призова, да не се набеждава Софийска градска прокуратура и лично прокурор Роман Василев, за да могат те коректно да си свършат работата "на терен". Двамата депутати не са дали обществено достояние на всички сигнали, които са внесли в прокуратурата и ДАНС, но когато има резултати конкретни данни, ще информират за това.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв