Разговорът им  се състоя в един от офисите на Манолова в центъра на столицата

Свързани новини

08.03.2022 18:30

Янев на крака при Мая за нов проект?

Видян 2789 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Ние ще бъдем част от нов социален проект, за който има очакване и нужда, той ще бъде по-широк, ще включи различни формации и хора с биографии”, загатна преди дни пред Евроком лидерът на Изправисе.БГ Мая Манолова. “Вакуумът, който се отвори от партията на Корнелия Нинова (б.р. БСП), трябва да бъде запълнен от формация, която се грижи за хората”, обяви бившият омбудсман.


 


Във вторник стана ясно, че тя проведе среща с бившия премиер и министър на отбраната Стефан Янев, който лично отиде при нея, предаде БГНЕС. Разговорът им  се състоя в един от офисите на Манолова в центъра на столицата, уточниха от агенцията без да посочат подробности.


 


Часове по-рано от ефира на bTV той също намекна за появата на нов политически проект и обяви готовността си да поеме “лидерството”. На въпрос дали ще създаде партия, Янев отговори уклончиво, че “хората ще решат” и е “много рано да се каже”. В същото време той подчерта, че „България няма нужда от вождизъм”.


 


„Нов социален проект не значи нов идеологически ляв или десен проект. Бедността в България отдавна не е идеология, нито е дясна или лява”, обяви още преди месец Манолова.


 


Напомяме, че Янев бе назначен като служебен премиер на два пъти от президента Румен Радев, а до миналата седмица бе министър в кабинета на Кирил Петков, който поиска неговата оставка, след скандал покрай ситуацията в Украйна и определенията, с които боравеше. Сега обаче той намекна, че конфликтът му не бил с премиера, а с Нинова.


 


“Не, не се чувствам като грешката на кабинета Петков. Премиерът направи грешка – той не може да ме уволни. Аз бях освободен от НС. Нека поработи по речника си. Нека да поработи по речника си. Не е сериозно за една дума да искаш оставка на министър. Не спекулирам с натиск от посолства. Най-голямото ми разминаване беше с позицията на Нинова”, каза той пред bTV.


 


"Имали сме много разговори в МС, включително и за подготовката на българската позиция, която защитих на срещата в НАТО. Да речем, че колегите ми не са разбрали какво съм обяснявал. Визията ми беше, че България разчита на развитие на батальонна група на базата на български войски. Самото решение на мс така е записано - при възможност и нужда да бъде допълнена. Нинова каза, че съм настоявал за нещо друго. Не съм мислил, че имам противоречия с нея, но го разбрах от една медийна изява", коментира Янев.


 


Идеята си за цитирането на Владимир Путин за действията на Русия в Украйна, които наистина де юре не са обявявали война, когато бившият вече военен министър определи инвазията като "военна операция",  той обясни така: Искал да намекне на "родните военнолюбци", че руският лидер оставя отворена вратата за дипломацията.


 


“Петков не е наясно как работи МС и каква е неговата роля като премиер. Министър-председателят е пръв между равни, всички министри са равни - той просто председателства този МС. Напоследък, неразбирайки тази своя роля, той започна да говори как МС трябва да има единен глас, как всички трябвало да слушат него, как той можел да поема ангажименти, а другите не могат, което е неразбиране на материята“, заяви ексминистърът.


 


„Нека да му дадем още малко време, за да видим дали ще се научи“, каза Янев и подчерта, че „за съжаление, събитията са такива, че нямаме много време за проба – грешка“. Според него оттук нататък българските граждани трябва да преценяват кое е правилно и кое не.


 


"Надеждите, които възлагахме на това правителство бяха огромни. Продължаваме да очакваме, че обещанията за закриването на спецсъдилищата и социалната подкрепа ще се осъществяват. Това е провал на социалния вектор на партията на Нинова", постави своя ултиматум и Манолова в интервюто си пред Евроком.



 


Егор Глазунов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 10.03.2022 09:09

    А,Татяна Дончева Тотева,ТАМ ли ще бъде?!

  • 003 Aма, разбира се! 09.03.2022 15:58

    Е, още една путинова партия в България! Като се обединят, ще управляват! Заедно с Герб и ДПС, разбира се! Ще има да чакате и да се чудите защо сме бедни, без да се дадем сметка, че сме глупави! За по-досетливите, терминал 2 все още работи!

  • 002 Anonimen1 09.03.2022 13:49

    "Има бъдеще за България" както каза Стефан Янев. Подкрепям го в това изказване и се надявам това бъдеще да дойде колкото може по скоро и да не е поредното политическо разочарование.

  • 001 Anonimen 09.03.2022 12:40

    Вие сте уважавана медия, дразнещо е когато за сериозни и отговорни действия, без разлика на кого,употребявате тривиални "гръмки" заглавия и реплики като "...на крака при..",някакси звучи мизерно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови