Свързани новини

22.06.2009 17:53

Яне заприщва границата с живи вериги, ще я брани от изселниците

Видян 2911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на "Ред, Законност и Справедливост" Яне Янев заплашва с хората си да заприщят Капитан Андреево заради купените с по 100 долара изселници, които вече щурмували границата с намерението да гласуват в Кърджали, предаде БГНЕС.


Според Яне Ахмед Доган е изготвил чудовищен сценарий за тотална подмяна на вота, като е платил щедро на 150-200 хиляди "двойни" граждани от Турция. Той направи поредното си скандално "разкритие" за тайни договорки при сключването на споразумението за тройната коалиция преди 4 години. "Кърджали е знаково място, защото от Кърджали идват много новини, които променят процесите и тенденциите в общонационален политически план", определи Янев значимостта на района. При сключването на споразумение за създаване на тройната коалиция е имало и текстове, които касаят по-нататъшното развитие на политическите процеси, а именно създаването на Лидер чрез донорството и политическото инженерство на Ахмед Доган, а също така е била регламентирана и подкрепата за НДСВ, за да мине 4-процентовата бариера, огласи Янев. Целта била така коалицията "от тройна да се превърне в коалиция-каре, от което пак да бъдат извадени козовете на обръчите и поголовното крадене, на което се нагледахме 4 години".


"РЗС счита, че най-опасният процес в страната е доганизацията. Няма нищо по-опасно от това Доган с помощта на Турция в европейска държава да вкара повече от 150-200 хиляди гласа и да управлява в следващия мандат. Ние ще направим всичко възможно и ще се опитаме този процес да бъде спрян", зарече се лидерът на РЗС.


Той разполагал с информация, че от вчера вече е започнало влизането на автобуси от Турция. По проверени данни те зареждали с гориво на спряна и незаконна бензиностанция на Фуат Гювен в община Любимец. Снощи бдителни активисти са засекли тези автобуси да зареждат резервоарите. "Имаме данни, че на всеки от пътуващите избиратели са давани и по 100 долара. Ние искаме незабавно институциите в България да проверят банката на Фуат Гювен откъде има тези пари, каква част от кампанията се финансира от тази банка", огласи Янев. Той заяви още, че за случая ще бъдат сезирани компетентните институции и най-вече Върховната прокуратура за това, че "масово се погазват основните принципи, заложени в българската Конституция". Скандализиран от незнанието на българския от страна на "двойните" БГ-граждани, Янев категорично подчерта, че "официалният език у нас е българският". "Ние искаме всеки, който идва в България с българска лична карта, да може да пише и да говори на български, оповести той новата претенция към емигрантите. Митническите власти го информирали, че са "много уплашени и ги е страх, че тези хора в 90% от случаите не могат да говорят български, а при попълването на формулярите изобщо не могат да изпишат и най-елементарното словосъчетание". Според Янев това е страшно скандално и е недопустимо "в европейска държава да пристигат хора, които нямат нищо общо с България, за да решават съдбата на законодателната и изпълнителната власт".


Още утре РЗС ще свика извънредно заседание на УС на партията в София, за да се обсъдят конкретни действия. "Ние сме готови да стигнем до край, да направим живи вериги и гражданско неподчинение, и протести пред границата, за да не допуснем България да стане Анадолска провинция", отсече Янев. Той научил, че Доган е подготвил у нас десетки хиляди души, които ще се прехвърлят от едно на друго място да гласуват с т.нар. вътрешно екскурзионно гласуване. Но сега се правели и повторни опити с тези от автобусите – "те ще бъдат вписани в допълнителните списъци, тук някой ще гласува от тяхно име, а те ще си отидат в Турция и пак ще са пред урните", гласял големият сценарий на Доган. Янев съобщи, че заминава на спешна визита в Брюксел на 25-26 юни за среща с еврокомисаря по правосъдието Жак Баро, на която ще го информира за този рецидив в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Почти цял ден ще си имате работа с други хора

Почти цял ден ще си имате работа с други хора и трудно