Изданието твърди, че 2 милиарда души, или около една четвърт от световното население, вече се хранят с буболечки. Той цитира доклад, в който се прогнозира, че до 2030 г. годишните приходи на индустрията за ядливи насекоми ще нараснат до 9,6 милиарда долара.

Свързани новини

03.12.2022 07:30

Яденето на буболечки трябва да бъде "новата норма": Вашингтон Поуст

Видян 11519 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-известните американски вестници отново призовава американците да залагат на буболечките като основен източник на храна, като твърди, че преминаването към ядливи насекоми вместо говеждо, свинско и пилешко месо ще бъде полезно за околната среда.

Яденето на насекоми вместо месо от добитък ще "облекчи околната среда", пише в статия, публикувана във в. "Вашингтон пост". Отглежданите във ферми насекоми също така дават по-ефективни протеини, твърди вестникът. Например щурците са 12 пъти по-ефективни от кравите при превръщането на фуража в хранително тегло.


Статията от неделя е последната от дългия ред усилия на Post и други медии да убедят американците и потребителите на Запад да ядат насекоми. Бързо търсене в Google показва, че вестник Washington Post многократно е засягал темата поне от 2013 г. насам, като е публикувал статии със заглавия като "Защо буболечките трябва да са по-голяма част от човешката хранителна верига" и "Защо можете, трябва и вероятно ще ядете буболечки". Заглавието на статията от 2019 г. беше въпрос: "Бихте ли яли насекоми, за да спасите планетата?


Изданието твърди, че 2 милиарда души, или около една четвърт от световното население, вече се хранят с буболечки. Той цитира доклад, в който се прогнозира, че до 2030 г. годишните приходи на индустрията за ядливи насекоми ще нараснат до 9,6 милиарда долара. "Потребителите вече могат да намерят храни като солени мравки в Amazon и протеинови барове с прах от щурци в швейцарските магазини за хранителни стоки. През последните години в медиите се появиха многобройни материали, възхваляващи достойнствата на храненето с насекоми. "


The Post е една от водещите медии, популяризиращи буболечките като храна за хората. Вестникът е собственост на основателя на Amazon, милиардера Джеф Безос, за когото се твърди, че е любител на насекомите. Безос има връзки и със Световния икономически форум, който многократно е изтъквал яденето на буболечки като начин за намаляване на изменението на климата.

Целта е храненето с буболечки да стане "нова норма", което изисква от американците да преодолеят притеснението си от хлебарките и други шесткраки източници на храна. "Наблюдението на другите също може да помогне за преодоляване на бариерите", пише Post, като добавя, че "съпротивата срещу яденето на насекоми може да бъде силна" Едно от възможните решения може да бъде използването на известни личности, които да рекламират ядливи буболечки, пише вестникът.

Онлайн критиците се възпротивиха на идеята.  Много наблюдатели предложиха служителите на Post да поемат инициативата, като сами ядат буболечки.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.02.2023 14:55

    те не ядат отровните буболечки, те си ядат нормална храна, както не си сложиха от отровните ваксини, само принудените, наивните и хипохондриците си наслагаха и сега висят по болниците или измират, хвърлят аерозоли в атмосферата, от които климатът се променя към затопляне, а земеделието загива, в дворовете на именията си гледат нормални зеленчуци, за плебса - гмо

  • 001 Anonimen 03.12.2022 14:45

    Крайно време е да се прави пролива на Сталин... Тия свине спиране нямат.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на