Свързани новини

03.04.2019 15:02

И замът на КПКОНПИ с микро цени на жилище + 244 кв.м остъклена тераса

Видян 6223 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Най-шокиращата имотна декларация на властта е на един от петимата, които при явния конфликт на интереси при проверка на апартаментите на шефа на КПКОНПИ, Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Сие, имат задължението да ги проверят. Заместника на Пламен Георгиев в антикорупционния орган Антон Томов Славчев обаче също има изключително странна декларация пред собствената си институция.
В КПКОНПИ явно имат страст към терасите с размер на многостайно жилище, защото при зама тя е по-голяма дори от балкона от 186 кв.м, който беше забравил да обяви шефът му.
Славчев има 244 кв.м. тераса, при това остъклена – сиреч, превърната в жилищна площ. От декларацията му личи, че тя е придобита на абсолютно нереалната за 2011 г. цена от 38 000 лв., което прави 155,74 лв. или 79,63 евро на квадратен метър. Практиката е тя или да влиза в общата квадратура на жилището, както е в нотариалните актове на работещите в 19 минути, или – при по-голям размер, да се смята на половината от реалната цена на апартамент, т.е. за София – поне 500 евро на квадратен метър! Така че странностите са ясни.
На пръв поглед доста сензационна е и цената на придобиване на неговия апартамент от 63 кв.м – 3,33 пъти по-малък от остъклената тераса. Той е придобит през 2010 г. – година преди терасата, за 18 639 лв. или 151,27 евро на квадрат! В София! Цветан Цветанов по онова време продава панелка в Червена звезда за 744,95 евро на кв.м!
Цената на апартамента изглежда нереална и на фона на цената на трите паркоместа, придобити – явно за трите му автомобила, от зам.-шефа на антикорупционния орган. Тя е общо 10 610 лв. Сиреч, доста над половината (57%) от стойността на апартамента му.
Подробността е, че и жилището и паркоместата са придобити с „приращение”. Юристите обясняват, че странната дума се превежда така: „собственикът на една недвижима вещ става собственик на всичко, което бива трайно прикрепено към вещта”.
За да бъде призната тази врътка обаче, трябва сериозно доказване на участието в строителството и неговата стойност, защо само така може да се обоснове стойността на придобиването.

Юристите добавят, че терасата 244 м може да се води и обща част, за което в миналите дни пледира и антикорупционер №1 Пламен Георгиев, който обясни, че неговата, за която има вход само той, била на целия блок.
Не обясни обаче нищо за къщичката на терасата с големина на двустаен апартамент, която не е каква да е, а инвестиция за десетки хиляди със сауна за шестима, барбекю, душ, зимна и лятна градина, даже – незнайно защо, декорирана с колело от каруца по един битов начин. 


Утре -Как съпругата на зам.-антикорупционера  -  екс районен кмет от ГЕРБ, врътна 20 млн.лв. в обществени поръчки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Разбрицана държава Разбрицана държава, скандал подир скандал! Фиеста продължава... Та кой ли не е крал? Аидуци-политици, бандитите навред. Разпасани команди, еничари безчет. Отново без посока се люшка параход! Корупция висока, Усеща тоз народ. Раздрънкана талига, със криви колела. Окто им не мига, дори и пред света! Разбрицана машина, Негодници –властта! Разсипана Родина, Развратна тишина. 04.04.2019г.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне