Turkish Airlines са най-често използваната авиокомпания за дълги полети от българите, особено по празници. За да не вгорчите отиването и особено връщането си, бъдете подготвени за някои неща.

Свързани новини

21.12.2022 12:08

И Turkish влоши качеството, не е само Lufthansa

Видян 1496 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Turkish Airlines са най-често използваната авиокомпания за дълги полети от българите, особено по празници. За да не вгорчите отиването и особено връщането си, бъдете подготвени за някои неща.

Първо, за онези, които трудно заспиват или не могат изобщо да спят на борда на самолет: не разчитайте на алкохолното разнообразие, с което бяхте свикнали за унасяне поне в дрямка.

Второ, вече се сервира само вино. При това недобро. Дотолкова, че турското, колкото и да е никакво, е за предпочитане пред "алтернативното" френско - толкова кисело, че чак е гадно. Второ, качеството на обслужване е паднало значително: стюардесата 2 пъти ни лекьоса в неумението си да сервира, при това без турболенция. Част от петната не мога да се махнат след 2 химически чистения, защото едното оливане беше с черен чай, та освен следа, остави и неприятния спомен от изгаряне. И още куп забележки могат да се направят към импровизациите за сметка на клиентите. Отлично подготвените екипи от преди 3-4 години ги няма.

Трето, дори в бизнескласата в менюто са описани неща, които реално не се предлагат.

Четвърто, ако ви се случи полетът от София да закъснее, никой не Ви чака да асистира да стигнете по-бързо до трансферния самолет. Ако все пак успеете да се доберете до гейта 15 минути по-рано, не се учудвайте, ако портата вече е затворена, понеже на вашето място са качили някой от по-предишен самолет, както ми се случи. После не разчитайте някой да ви помогне с настаняване в Истанбул. Два часа обикаляне по гишето из необятното летище в Истанбул - най-голямото в Европа, за да си извоювате спане в хотел посред нощите, което е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на компанията да поеме. Но това не е всичко. Смятайте още час, докато дойде вашият ред за шатъл до мястото за настаняване. Което по правило е в самия край на огромния град, често без лесна връзка с цивилизованата част.

Полагаемото се обезщетение най-вероятно няма да получите или поне така беше в нашия случай.

Пето, поради кризата много дестинации вече са обединени - например Канкун и Мексико Сити, така че самолетът се превръща в маршрутка: 14 часа полет с 15 седене на борда до столицата, още 2 престой на нейното летище, 2 часа и до курорта. За пушачите кошмарът е двоен - никакъв шанс да напуснат дори за секунда машината - има си специална охрана срещу тях.

Пишем го, за да не останете с впечатление, че пишем само за недъзите на Lufthansa, която напоследък е рекордьор по оплаквания за неточност и ниско качество сред авиокомпаниите, летящи от и до София: посланикът ни в САЩ, тв звездата Милена Милотинова, журналистката Ирина Недева, българските състезатели по фехтовка са само част от публично оплакалите се от последните си полети с немската авиокомпания, източваща многомилиардни държавни помощи - иначе забранени от ЕС, през последните 3 години.


Наталия Каменова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за