Свързани новини

28.07.2020 12:07

И ARD определи кабинета като корумпиран

Видян 2482 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След немското бТВ ZDF, което осмя Борисов с кадри от Европейския съвет и определи управлението като "корумпирано", и Първи канал в Германия ARD пусна протестен репортаж.

„Много пари от наскоро приключилия Съвет на ЕС трябва да бъдат насочени и към България – най-бедната държава от ЕС и заемаща челно място по корупция”, посочва репортажът на германската телевизия ARD от 26 юли.

Репортерът разказва, че правителството на Бойко Борисов е трябвало да се сблъска за пореден път с вот на недоверие. От седмици гневни българи са излезли по улиците на София и протестират срещу правителството си. Опасенията им са, че с милиардите от Брюксел ще бъде злоупотребено.
Коментарът е, че скоро пред Министерския съвет в София няма да настъпи спокойствие. Напротив. Прави впечатление, че много млади хора вземат участие в демонстрациите. Немалка част от тях са следвали в чужбина. Те обвиняват правителството в корупция и връзки с мафиотски структури.
"Резултатът от вота на недоверие беше ясен предварително. Ние обаче очакваме все пак нещо да се случи – оставката на правителството, например", споделя млада участничка в протестите. "Ние смятаме, че цялото правителство е корумпирано. Когато смениш едни корумпирани хора с други, които идват от същото място, резултатът е същият и нищо няма да се промени". "Протестите трябва да продължат, докато правителството и главният прокурор подадат оставка", споделят пред репортера протестиращи.

Отявлен поддръжник на протестиращите е държавният глава Румен Радев, който е близък с опозиционните, приятелски настроените към Русия социалисти. "Никога по-рано българите не са били по-силно мотивирани да си извоюват обратно държавата от мафията", цитира телевизията думите на президента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 чудо 28.07.2020 15:09

    Медиите в Европа съвсем открито говорят за корумпирания премиер и правителството му, това го знаят и тия, на които козирува и мляска в ЕК, записът с истинската престъпна същност с мутренски език и действия се потвърдиха, че са истински и този човек продължава да лъже и осъществява крадливата си корумпирана политика с парите на всички българи...гьон сурат и липса на прокуратура

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак