Свързани новини

09.02.2017 10:57

Хванаха нелегална ракия в два големи манастира

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на Агенция "Митници" откриха 2356 литра нелегална ракия във втория и третия по големина манастири у нас - Бачковския и Троянския.


Митничарите първо направили рутинна проверка на търговски обекти на територията на Троянския манастир, в които се предлагат алкохолни продукти. Установено е, че предлаганата стока е с валиден акцизен бандерол, съобщиха от Агенция "Митници".


При последваща проверка на едно от избените помещения на обителта обаче митническите служители откриват 1500 литра ракия в пластмасови бутилки и бидони без документи за платен акциз, както и 372 бутилки по 0,5 л. ракия без бандерол. Според твърденията на управата на манастира ракията не е с търговска цел, а е предназначена за подаръци.


Митническа мобилна група пък открива 360 бутилки по 0,75 литра без бандерол, както и 400 литра наливна ракия без документи, съхранявани в Бачковския манастир. По данни на управата на манастира алкохолът е дарение от физически лица.


Агенция „Митници" припомня, че съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове е забранено държането, пренасянето, превозването, предлагането и продажбата на бутилирани алкохолни напитки без бандерол, когато такъв е задължителен. Задължителен бандерол се изисква за всички бутилирани алкохолни напитки над 15 vol (алкохолни градуса).


Държането от физически лица на наливен алкохол е разрешено само при условие, че същият е произведен в специализиран малък обект за дестилиране и е платен дължимият за него акциз. Физическите лица следва да разполагат с документ за платения акциз.


 Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева