01/04

Свързани новини

09.03.2019 08:03

Хванаха българи за $ 4 млрд. измама, ние се правим, че ги гоним

Видян 4566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Съединените Американски Щати хванаха двама българи, замесени в измама за $ 4 млрд.


Федералният прокурор на Манхатън повдигна обвинения срещу съоснователите на криптовалутата OneCoin Ружа и Константин Игнатови, които са обвинени в организирането на финансова пирамида за милиарди долари и продажба на криптовалута с цел измама. 33-годишният Игнатов, брат на Ружа Игнатова, е бил арестуван на 6 март на летището в Лос Анджелис и е бил откаран в Централния съд на Калифорния, където са му били предявени обвиненията. Сестра му се издирва.


Те са създатели на криптовалутата OneCoin. OneCoin е основана през 2014 г. от Ружа Игнатова със седалище в София. Офисът се намираше на площад Славейков, срещу Софийската градска библиотека. Игнатова е оглавявала OneCoin до октомври 2017 г. Константин Игнатов го управлява от средата на 2018 година.


OneCoin работи, като многостепенна маркетингова мрежа, чрез която членовете получават комисиони за ангажиране на нови членове, които закупуват криптовалутата. Тази многостепенна маркетингова структура изглежда е повлияла на бързия растеж на мрежата. OneCoin твърди, че има повече от 3 милиона членове по цял свят, плаформата продължава да работи.


    Двамата са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема, в която всички пари оставали за тях. Установени са 1,2 милиарда долара на инвеститори, които са били изпрани в поне 21 държави, уточнява прокуратурата в Манхатън. Предполага се, че инвеститорите са дали поне още толкова пари на българите.


Криптовалута OneCoin е създадена през 2014 г. от Ружа Игнатова, която има и немски паспорт. Още на следващата година Игнатова придоби чрез дубайски компании няколко знакови сгради в центъра на София, докато немските власти караха българските да яиздирват за финансови престъпления.  През 2015 издирваната Ружа придоби Руския клуб (ресторант Крим) и къщата на някогашния кмет Димитър Моллов срещу Народното събрание за общо 9 млн. евро. Ружа дори успя да направи супергрозен ремонт на Крим, който продължи дори след уж запорирането на средствата и имотите й у нас.  Освен всичко, това тя придоби имение   на морето, яхта и много други само напоследък. Миналото лято тя често е била засичана със свръхлуксозната си яхта по Българското черноморие и най-вече в Созопол.


Още през 2012 година властите в Германия започват серия от разследвания срещу Ружа Игнатова. По това време тя, заедно с баща си, притежава металургичен завод в Бавария. Малко, след като го продава, той фалира. Игнатова и баща й се признаха за виновни по обвинения в присвояване на пари от служители и доставчици, банкови измами, измамни счетоводни практики и дори опит за отваряне на машини за връщане в България. Тя получи присъда от затвор от една година и два месеца. Нашите обаче чакаха специална покана от Германия, докато тя шестваше по светски събития и дори бе избрана за бизнесдама на 2014 година!


В началото на миналата година в "съвместна операция на българските власти с немските им колеги беше разбита международна група за пране на пари, използвала OneCoin за разплащане. По време на разследването е установено, че регистрирано в Обединените арабски емирства дружество действа на 4 континента чрез стотици свързани с него фирми. То въвежда разплащания с OneCoin, но тази криптовалута е забранена в Германия. По искане на прокуратурата в германския град Билефелд, област Северен Рейн-Вестфалия, специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП провели в България акция, при която са иззети сървъри, ползвани за  OneCoin и са разпитани 50 души".


 Както 19’ вече писа, Игнатова беше обвинена в препирането у нас на над $19 млн.


Странен е фактът, че докато Ружа е била издирвана, нейните сметки у нас изобщо не са били запорирани, въпреки че дори Танзания взема такова решение. В тази държава са  запорирани $ 10 млн. долара на фирмата OneCoin. Как иначе тя купува и ремонтира многобройните си имоти тук? А къде е и НАП???


В обвинителния акт на федералният прокурор на Манхатън се подчертава, че Ружа Игнатова е била наясно за измамната същност на OneCoin и е споделяла стратегия за излизане от бизнеса. В едно от електронните си писма до брат си, тя предлага свое решение: "Вземай парите, бягай и обвинявай някой друг за това".


Максималното наказание в САЩ за повдигнатите обвинения е до 20 г. лишаване от свобода.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови