Резервирайте белия, кремав и сребрист апартамент Diaghilev с двойни врати, които се отварят на малък балкон, а в краката ви се вижда заливът на Позитано. И въпреки че цената не е никак малка, тя включва всички напитки, което означава коктейли по всяко време в тънки чаши от Мурано.

Свързани новини

04.02.2023 08:02

Хотелските стаи с невероятен изглед

Видян 10955 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любимата ни стая с изглед (на снимката горе) е. . .
Villa Tre Ville, Позитано

Вилата на филмовия режисьор Франко Дзефирели, която той продава през 2007 г. , сега е един от най-магичните малки хотели в Италия. Това, което отличава Tre Ville, е огромната му красота и уединение, въпреки че Позитано е само на няколко завоя. Тук са отсядали всички - от Тейлър-Бъртънови до Мария Калас и София Лорен, а интересни хора (дипломати, художници, актриси, които избягват светлината на прожекторите, вместо да я използват) продължават да го правят.

Резервирайте белия, кремав и сребрист апартамент Diaghilev с двойни врати, които се отварят на малък балкон, а в краката ви се вижда заливът на Позитано. И въпреки че цената не е никак малка, тя включва всички напитки, което означава коктейли по всяко време в тънки чаши от Мурано.


Влезте в кухнята и готвачът ще ви приготви каквото пожелаете, когато пожелаете, като използва пресни продукти от градините на Tre Ville. В един разглезен живот, пълен с прекрасни тераси, няма по-небесна от тази: спираща дъха гледка към водата, а светлините на Амалфийското крайбрежие звучат като приглушени ноти на пиано в далечината.


От Джереми Уейн


Address: Villa Tre Ville, Via Arienzo, 30, 84017 Positano SA, Italy
Telephone: +39 089 812 2401
Prices: Doubles from about £860


Casa Madera, Тулум



Squire Fox


Casa Madera е антихотелска част от живота в плажната хижа; без излишни удобства, отворена към вятъра хобитска къща за хипита. Направен на ръка, с дъски на пода, които скърцат като стари цигулки, той се намира на малък стръмен нос с изглед към великолепния морски бряг на Тулум. Това е плажната хижа, която винаги сте търсили, но не сте знаели къде да намерите - нестандартна и безразсъдно готина.


В хладилника ще има текила, чинии с ананас, папая и манго, хлъзгави като печат. Има също кафемашина и блендер, който е ръждясал до основи, но е най-гениалният блендер в историята. Нищо друго не е необходимо. Има хамаци и шезлонги с цвят на нар, басейн във формата на ромб, в който можете да се излежавате през най-горещите часове на деня, и плаж, готов за разчесване. Ето го гол мъж на разходка, а там няколко йоги, които правят една-две разтягания.


Тулум е много забавен - толкова китен и вкусен - а тук има къща с две спални, която семействата могат да използват като идеална база. А ако имате въпроси (къде да намерите шаман или кое е най-доброто парти по време на пълнолуние), винаги ще имате на разположение иконом на вилата, който ще се казва Шакира, ще можете да се свържете с него чрез WhatsApp и ще бъде покрит с татуировки и много, много усмивки.


Address: Casa Madera, Quintana Roo 77780, Tulum, Mexico
Telephone:+52 984 871 1160
Prices: Casa Madera sleeps four; seven nights from about £9,710


Cas Gasi, Ибиса


Стая 103



Cas Gasi е тихо и безгрижно убежище на върха на хълм в Санта Гертрудис, Ибиса. Заобиколена от борови дървета и портокалови горички, тя отговаря на всички естетически изисквания за селска къща в Ибиса: падащи розови бугенвилии, избелели стени, теракотени плочки, памучни хамаци, опънати между палмите.


Това е хотел, който е достатъчно интелигентен, за да не се придържа към церемониите, когато желаете спокойна атмосфера, който е достатъчно интелигентен, за да е пълен със семейни реликви на собствениците и великолепни антики, и достатъчно непринуден, за да можете да си поръчате кръг от текила на закуска и никой да не му пука. Влизането в рутина тук е лесно. Басейнът е по-голям и по-добър от всеки друг в частна вила, стаите за отдих са пълни с фотографски книги и модни списания за мързеливи дни на слънце, а храната може да се приема, когато пожелаете.


В средиземноморското меню се използват съставки от органичната градина; салатата "Крудите" е произведение на изкуството, а безглутеновият хляб със семена е особено вкусен, особено когато е полят с домашен студено пресован зехтин. Има само една уловка: Cas Gasi разполага само с 12 стаи, така че трябва да резервирате още сега за следващото лято.


Не си тръгвайте, без да си вземете флаконче от характерния за острова аромат Hierbas de Ibiza. Свежият аромат на лимонова върбинка, градински чай, жасмин и розмарин се пренася също толкова добре у дома.


Address: Cas Gasi, Camino Viejo de San Mateu s/n, Santa Gertrudis, Ibiza
Telephone: +34 971 197 700
Prices: Doubles from about £240


BELVEDERE, MYKONOS, Гърция


Стая 413



За да се насладите на квинтесенцията на гръцките острови, не може да се намери нищо по-добро от град Миконос - гъст лабиринт от избелели сгради, създаден, за да обърка пиратите, които опустошават острова през 18-и и началото на 19-и век. Такава е гледката от стаята на първия етаж точно над основния басейн в Belvedere - малък, стилен хотел на хълма Рохари, разположен отчасти в едно от най-старите имения на острова (от 1850 г. ) и в седем съвременни сгради, всички в красиви градини с кипариси, диви лаври и бугенвилии.


От другата страна на града е Егейско море, а гостите се събуждат под чуруликането на птиците и тихото шумолене на островния живот. Групата дървета в центъра на снимката се намира в близкия зелен квартал Lakka, известен с италианските си ресторанти. Ако се вгледате достатъчно внимателно, на хоризонта вдясно може да различите бруления от ветровете остров Тинос, известен с църквата Панагия Евангелистия, където гръцки православни поклонници се събират всяка година, за да се помолят пред иконата на Дева Мария.


Address: Belvedere, School of Fine Arts District, Mykonos, Greece
Telephone: +30 228 902 5122
Price: Doubles from €175



Морски пейзаж, Анандейл, Нова Зеландия



Това е мястото, където трябва да се откъснете напълно. На източното крайбрежие на Южния остров на Нова Зеландия, на час и половина път с кола от Крайстчърч, се намира Анандейл - страхотна работеща ферма с площ 4000 акра. Страхотен, защото освен че произвежда говеждо месо и вълна, разполага с четири красиви къщички за гости, които търсят неземна изолация. Най-ново е Seascape - мечтателно убежище с отворен план, нихилистично вградено в склона на хълм с изглед към частен залив във формата на усмивка.


Вътре ще откриете местен ломен камък, килими от кравешка кожа и кашмирени завивки, както и прекрасно голямо легло от твърда дървесина под бледи тавани от местен дървен материал - всичко това в стъклена геометрия от пода до тавана с изглед към скалистия бряг. Хладилникът е зареден с лесни за приготвяне ястия, обозначени с инструкции от иновативния готвач на Annandale, включително пухкави скариди с японско гуакамоле и попчета мюсли и агнешка плешка с пюре от пушена кумара, лозови домати и издънки от нахут. Това означава, че гостите могат да дойдат тук и да бъдат напълно независими, без да се нуждаят от рум сервиз или ресторант наблизо.


Легнете си, като наблюдавате как уверените овце препускат по стръмните склонове, за да се нахранят с разхвърляна трева, или наблюдавайте от каменната тераса или джакузито райски патици, делфини и тюлени, които се разхождат във водата. Нова Зеландия може и да има много изискани крайбрежни суперлуксозни къщи, но този хотел отново се развива.


Address: Seascape, Annandale Villas, 130 Wharf Rd, Pigeon Bay 7583, New Zealand
Telephone: +64 03 304 6841
Price: Doubles from £1,660 per night half board with a minimum two-night stay


The Surfrider, Малибу



От 30-те години на миналия век изключителното убежище Малибу е недостъпно за всеки, който няма собствена къща на плажа. Хотелите са малко. Успех при намирането на стая в новия Nobu Ryokan. Но в това свежо местенце архитектът Матю Гудуин и съпругата му Ема, която е творчески директор, канят гостите си във вътрешния кръг.


Гудуин е израснал на отсрещния плаж и след десетилетие в Ню Йорк открива, че му липсва лесният начин на живот. Затова той не може да пропусне възможността да възроди хотел The Surfrider, който е открит като мотел през 1953 г.


Той умело избягва по-очевидния облик от средата на века; вместо това стаите са преосмислени в изчистен, съвременен калифорнийски стил. Всичко се усеща на допир - от халатите от турска вълна с вафла на базираната във Венеция Бийч фирма Parachute до масичките за кафе и леглата от тиково дърво, изработени по поръчка от Croft House LA и Malibu Market & Design.


Дните се развиват просто: наблюдавате изгрева от балкона, може би вземате назаем някоя от поръчковите дъски за сърф (проектирани за вълните на Малибу от Wax Surf Co. от Лос Анджелис), след което прекосявате пътя до кея за късна закуска. В кафенето Malibu Farm Café се сервират зеленчуци от биодинамичното ранчо One Gun Ranch - иновативната ферма на Алис Бамфорд в планините Санта Моника.


Наблизо има каньони и морски скали, по които можете да се разходите, или можете да се опитате да си намерите маса в филиала на Soho House - Little Beach House Malibu. Но по-непринудено място е покривната тераса на The Surfrider, предназначена само за гости, където можете да пиете на слънце Apres Surf с Aperol. Ето един хотел, който е част от сцената в Со-Кал, на която не можем да се наситим. Така че, поне засега, това е най-сладкото място на Тихоокеанската крайбрежна магистрала.


Address: The Surfrider Malibu, 23033, Pacific Coast Highway, Malibu, California, 90265
Telephone: +1 310 526 6158
Price: double rooms from about £245



Малък зелен залив, Хвар, Хърватия



Скрит в борова горичка под село Бруше в тихата част на остров Хвар, "Малкият зелен залив" е дело на французина Матийо Гринберг и неговата сестра дизайнерка Жули. Двойката реставрира стара хърватска ферма и я отвори миналото лято с 15 стаи, в които се усеща атмосфера на закрито и открито с полиран бетон, плетени мебели и засадени с розмарин тераси с изглед към залива. В южната част на острова морето е прозрачно като джин, а тук, на скалистия северозападен бряг на Хвар, Адриатическо море блести с всички нюанси на тюркоаза. Водата е великолепно топла и гостите се люлеят до залез слънце.


След това се изкачвате по чакълестия плаж до бистрото на покрива, където се предлагат най-пресните риби и октоподи, или до градината с билки за масажи на открито с етерични масла, затоплени от слънцето. На остров, известен с веселата си атмосфера, това уединено място е място, където можете просто да заспите под шума на вълните.


Address: Little Green Bay, 6 uvala Lozna, Hvar, Croatia
Telephone: +385 99 603 4693
Price: Double rooms from about £335


Masseria Moroseta, Пулия



По-малко е повече - освен на закуска. Ако само всички дизайнерски хотели разбираха това правило. В минималистичната, екологична и изгодна Masseria Moroseta в Пулия сутрешното пиршество от домашно приготвени сладкиши, еспресо от печка, сезонни плодово-зеленчукови коктейли, натурално кисело мляко от съседната млечна ферма и други изкушения издевателства над строгостта на изчистената борова маса.


Но "повече" на Морозета се крие и в това, което не може да бъде уловено с камера. Твърде много места, които показват такава красота, са хладни, когато се приближите. Не и тук, където дълбокият дизайнерски усет е съчетан с непринудената топлина, която Пулия умее толкова добре.


Собственикът Карло Ланзини е водещ на културното домашно парти, което Moroseta насърчава: дискретно присъстващ, той дава добри съвети и добро местно вино. Проектиран от британския архитект Андрю Тротър в съвременен стил, който съчетава пулианската рустика и модернизма на Баухаус, B&B с шест стаи е семпъл, но интелигентен: двор, обграден от стаи за гости, всяка от които има малка градина; стилна дневна и бар; открит басейн, чиято строга геометрия се омекотява от нацъфтелите маслинови дървета отвъд.


Маслото от тези нежни гиганти се сипва върху многобройните фермерски антипасти, които шеф Джузепе сервира за вечеря два или три пъти седмично - напълно достатъчно, според Ланзини, тъй като в района има толкова много чудесни ресторанти, които могат да бъдат открити. Тя се влага и в сапуните и лосионите за тяло в баните, които, както повечето неща тук - от ленените кърпи до наивната керамика на Гротагли - се продават. За разлика от местния булдог Беппе, който обаче ще позира за снимки на гостите с цялото си поведение на истинска дива.


Address: Masseria Moroseta, Contrada Lamacavallo, s/n, 72017 Ostuni BR, Italy
Telephone: +39 338 1899 199
Prices: Doubles from about £85


Вила Alkhozama, Маракеш



Почти всяко модно списание, модел, стилист и редактор в света са снимали тук. И ако не са снимали тук, значи са останали тук. И се влюбват в хедонистичните му навици. Това кара всеки да мечтае да си построи собствено райско убежище, скрито от магарешкия дин на Маракеш, в прохладния квартал Палмерайе, където фантастичните видения сякаш се превръщат в реални тухли и хоросан. Но имението Ezzahra трудно би могло да бъде победено. Красиви зелени тревни площи се простират до блестящ басейн под електриково лилавите цветове на дърветата джакаранда. Има бадминтон за игра, костенурки за гонене, огромна берберска шатра в градината като купол за удоволствие от забранените нощи, както и тръби за шиша и коктейли с мента, която гъделичка носа ви.


Какъвто и да е бил планът тук, те са го изпълнили. Външни камини, масажисти на разположение през целия ден, всеки ден, огромни и прекрасни стаи с бани, които израстват от стената като кладенци за желания. Въпреки че главната къща е в експлоатация повече от десетилетие, имението се разраства и включва нови, независими имоти като този - вила Alkhozama, която разполага с две спални и собствен хамам. Той е направен великолепно и с много въображение, така че в разгара на лятото ще се впуснете в този прохладен басейн от шезлонга.


Ако нощта е крехка, заспете тук под лъчите на звездното небе, а на сутринта ще ви събуди само песента на птиците. Изберете малка или красива къща и я вземете сама, или пък дайте максимална газ и вземете цялата къща за най-доброто парти. Персоналът тук е толкова забавен, толкова ангажиращ и толкова възхитителен, че всичко се появява вкусно за секунди.


Telephone: +212 661 221714
Price: Villa Alkhozama, four guests for two nights, £3,200. Ezzahra, 14 guests for seven nights, £28,900. Both prices include everything except wine.



Източник: cntraveller.com





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева