09.04.2015 10:43

Хотел се срина, 1 загинал, 3 затрупани

Видян 898 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Поредна трудова злополука с фатален край беляза вчерашния ден във Варна. 46-годишен работник загина, а най-малко още трима негови колеги са в неизвестност след срутване на хотел в курорта "Слънчев ден".


Става въпрос за 11-етажния хотел "Вероника", строен през 1972 година, който е бил пред събаряне, за да се построи на негово място ново здание. Малко преди 18 часа обаче сградата рухва внезапно, при което четирима работници се оказват затрупани. Размазаното тяло на един от тях е открито, но другите трима все още се издирват сред руините.


За строителството на новия хотел е била наета фирма "Планекс", която е трябвало да осигури и охрана на обекта. За събарянето на сградата "Планекс" сключва договор "Бултранс груп", съобщи директорът на Областната инспекция по труда Иван Иванов.


В продължение на два дни работниците се опитвали да съборят колоните на хотела, но без резултат, което наложило днес да бъде докарана по-тежка техника. След като представителите на „Планекс” си тръгнали от обекта, работниците на своя глава започнали да режат арматурата, при което става злополучният инцидент, разказа Иванов.


Аварийни екипи търсят другите трима затрупани работници с термокамери. До момента не са засечени признаци на живот. Районът е отцепен, предаде репортер на Topnovini.bg. Плажната ивица е заградена, като по този начин достъпът до срутилата се сграда е напълно блокиран.


На местопроизшествието няма представители на фирмата подизпълнител. Прокрадва се и версията, че "Бултранс груп" е сключила договор с друга фирма за събарянето на сградата, но това все още не е потвърдено и Инспекцията по труда тепърва ще разследва тази хипотеза.


Загиналият работник е нямал трудов договор с подизпълнителя, заяви Иванов. Същото каза и съпругата му, която заедно с близки на издирваните мъже е пред затворения портал на курорта. 46-годишният мъж е родом от провадийското село Житница, но живеел със семейството си в Девня. Първата му съпруга е починала. От нея има син, който след злополуката остава кръгъл сирак.

 

 От днес ДНСК започва разследване на трагедията.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак