Свързани новини

03.11.2016 15:42

Хотел Маринела: Само съдът може да реши спора

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В отговор на официалното съобщение на МРРБ, ръководството на хотел Маринела счита, че всякакви коментари са излишни, защото в една правова държава само съдът може да решава подобни казуси.


Във връзка с цитираната заповед на 16.05.2016г. от Началника на РО на НСК – ЮЦР – София за спиране на строежа и забрана за достъпа до него, мениджмънтът на хотел Маринела категорично заявява: допуснати са съществени нарушения в хода на нейното издаване. Поради тази причина е образувано съдебно производство с единствената презумция, че в Република България единствено съдът е този, който има законово право да се произнесе и реши правния спор.


Какви са нашите аргументи?


–    Поради липса на установени нарушения на нормативната уредба при извършена служебна проверка от органите на ДНСК реда на чл. 156 от ЗУТ, разрешението за строеж е влязло в законна сила и не е отменено в законово определните срокове за това.


–    Чл. 156, ал. 5 от ЗУТ въвежда законова забрана за отмяна на влезли в сила разрешения за строеж, предвид което органите на ДНСК използват способ, чрез сигнал до прокуратурата, която не е заинтересовано лице в производството, да се „самосезират“ и повторно да извършат проверка на Разрешението.


–    Протестът на прокуратурата най-елементарно възпроизвежда мотивите и твърденията, които са изложени от органите на ДСНК в подадения пред нея сигнал, като дали те са основателни предстои да бъде проверено от компетентния съд.


Тъй като издадената заповед от органите на ДНСК, с която се обявява за нищожно разрешението за строеж не е влязла в законна сила, смятаме че с нея се нарушават правата и законните интереси на дружеството инвеститор, и затова ще упражним правото да обжалваме.


Позицията на хотел Маринела е ясна и ще бъде защитена в съда.


С издаване на цитираната Заповед и обжалването й се полага началото на един правен спор между възложителя на строежа – ВГ АД, и органите на ДНСК, в който всяка една от страните ще има възможност да докаже своята теза и твърдения по отношение на законосъобразността и действителността на разрешението за строеж.


Ние от хотел Маринела считаме още, че спрямо нас се прилага тенденциозно отношение от някои институции, както и от някои водещи медии в страната.


Считаме, че в една европейска държава в която се прилага европейско законодателство е крайно неуместно да се вменява на публиката и институциите, внушението, че едва ли не ние сме пристъпили закона и предстоят наказателни действия спрямо нас. Това не отговаря на истината и подкрепя тезата за тенденциозност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион