Кадрови рокади по високите нива на МВР ще има съвсем скоро – между седмица и десет дни. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев пред БНТ

Свързани новини

13.10.2022 16:26

Хора в МВР злоупотребяват от години с наркотици: Демерджиев

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кадрови рокади по високите нива на МВР ще има съвсем скоро – между седмица и десет дни, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев пред БНТ.


„Цели структури са пълнени и създавани по начин, по който не да изпълняват функциите си, а да служат на други цели. Аз съм идентифицирал този проблем. Съвсем скоро ще има доста сериозна реакция“, обеща Демерджиев. И уточни, че става въпрос за „смяна на ключови позиции на хора, които не могат да овладеят подчинените си“. Той отказа да даде повече подробности, освен че рокадите ще се случат съвсем скоро.
По повод проблема с употребата на наркотици сред служителите на МВР, министърът коментира, че сред тези случаи има хора,


които злоупотребяват от години и се крият зад служебните си карти, и други, които са посегнали към забранените вещества заради „прегаряне“. „Трябва да се разграничат случаите – да се помогне на тези, които имат нужда от помощ и МВР да се изчисти от тези, на които не им е мястото там. Ние ще правим паралелно и двете неща“, заяви той.
Демерджиев разкритикува остро работата на прокуратурата. Според него от обвинението се опитват да въздействат на служителите на МВР чрез досъдебни производства срещу тях.

"Почти няма висш служител на МВР, който да няма образувано досъдебно производство, което се използва за натиск. Под страх да не се сдобият с ново, те се съобразяват с прокуратурата.", каза Демерджиев.

Според него срещите на главния прокурор Иван Гешев с жители на столичния квартал Факултета след инцидента със загиналия таксиметров шофьор са допринесли единствено за засилване на напрежението.

Междувременно Демерджиев каза, че Тенчо Тенев бил "шефът на КАТ, осигурил чадър над Георги Семерджиев". Тенев вече не е служител на министерството.
"Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на определено лице и да няма ръководител, който да е отговорен. Установи се, че не е имало достатъчен контрол", подчерта министърът.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху