Свързани новини

11.09.2020 22:29

Хиполенд 2 във Воденицата: 6 бухалки с 1 удар

Видян 7203 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Представители на НАП, РИОКОЗ, пожарната, икономическата полиция, инспекцията по труда направиха показна акция на един от обектите на софийския ресторантьор Веселин Денков. Всичко е започнало в 19:30 ч. в петък вечер, когато заведението е било пълно с хора. Веднага след появата на телевизионен екип на бТВ акцията бе прекратена. Воденицата е едно от емблематичните заведения в София, посрещало именити чужденци, както и дипломати. Собственикът на заведението бе арестуван по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Самият Веселин Денков отрича обвиненията. "Независимо дали притежател на бизнес или просто гражданин, който изразява мнение - явно в държавата ни никой не е защитен", декларират от Воденицата.


Това е поредната показна акция от страна на управляващите срещу инакомислещите. Само преди дни собственикът на винарна Загрей в Първомай се оплака от подобни действия, защото част от работниците му отишли на протест срещу властта в Пловдив. Напомняме, че пръв от репресивни действия се оплака собственикът на Хиполенд Мариан Колев. В началото на септември около 20 служители на НАП, Икономическата полиция и Надзора на пазара тършуваха в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък проверяваха в магазините им за играчки. В същото време се оказа, че министърът на вътрешните работи Христо Терзийски не бил знаел за действията на подчинените си.


 Часове след протеста на 2-ри септември, когато полицията разгони протестиращите с бой и сълзотворен газ, шефът на веригата обяви, че 17-годишният му син му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си.


"Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 души, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите, включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа тогава Мариан Колев.


Служители на веригата магазини участват активно в протестите, като в предишни дни те бяха на площада с тениски с логото на компанията. Те са категорични, че са там по собствени убеждения.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.09.2020 09:27

    Всеки който не е с тях е против тях-затова бързат да го унищожат. Милиони ги мразят безплатно

  • 001 Тихомир Томов 12.09.2020 01:21

    Пропуснали са Светия Синод ..................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от