Кенет Мъртън има бакалавърска степен от университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен от Американския университет във Вашингтон

Свързани новини

09.06.2022 09:24

Херо си отива, идва Кенет Мъртън

Видян 2747 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


19' първи писа преди дни, че Херо си отива и САЩ са недоволни от покровителстваното от нея правителство Петков-Василев, като вече е факт номиниранетото на нов посланик.


Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за посланик в България, съобщи Свободна Европа. Ако номинацията му бъде потвърдена от Сената, той ще замени на поста Херо Мустафа, която е в България от 2019 г.


Кенет Мъртън е бил посланик на САЩ в Хърватия и Хаити, а последната му мисия е като шарже д`афер на американското посолство в Хаити. Бил е и икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, се посочва в биографичната му справка, публикувана от Белия дом.




Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на САЩ. Работил е и като главен заместник-помощник секретар в Бюрото за глобално управление на таланти към Държавния департамент, а преди това е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.




Кенет Мъртън има бакалавърска степен от университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен от Американския университет във Вашингтон. Говори хаитянски креолски език, френски, немски и испански.




Носител е на няколко награди заради дейността си в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити през 2010 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Чурулик Марийкин 09.06.2022 13:42

    Сахибът е бил и "главен заместник-помощник-секретар в Бюрото за глобално управление на „талантите" по майцепродавство, шмекерлък, крадене "алангро" и перманентно лъготене на тукашния им колониален слугинаж !!! Сега от тоя новия началник и малко прасе не се знае каква свиня ще излезе, или нова прелюдия към зомби-апокалипсис !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева