Съветът на ЕС възложи на Европейския парламент да изготви оценка за готовността на Хърватия да бъде приета в Шенгенското пространство без гранични проверки

Свързани новини

29.06.2022 15:43

Хърватия ни изпревари и за Шенген, освен за еврото

Видян 1753 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съветът на ЕС възложи на Европейския парламент да изготви оценка за готовността на Хърватия да бъде приета в Шенгенското пространство без гранични проверки, предаде БТА.


В съобщението се посочва, че Хърватия вече прилага Шенгенските правила с изключение на проверките по вътрешните за ЕС граници, които още не са отпаднали. Очаква се Европейският парламент да гласува окончателно ОК през октомври. Понастоящем Шенгенското пространство се състои от 26 европейски държави, четири от които не са членки на ЕС и нямат право на глас - Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.



Така Хърватия, която влезе в ЕС след нас, освен за влизане в Еврозоната, изпревари България и по пътя за безвизовото пътуване в Евросъюза. Къде ни е Промяната?




Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2022 11:37

    Къде сме тръгнали да се мерим с Хърватия? Нашите продажни и безотговорни към род и Родина управляващи непрекъснато ни влачат все по-надолу и вместо да подобряват положението, те не се отлепват от дъното в ЕС и дори Европа. Десетките милиарди за благосъстояние и растеж отидоха по личните сметки и офшорки на всички, облажили се от властта. Няма как да продължим без народен съд и конфискация на откраднатото

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са