Свързани новини

02.03.2020 16:37

Грипна ваканция в редица населени места

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В редица населени места учениците излизат в грипна ваканция заради повишения брой на заболелите.


От утре до 6 март, включително, всички училища в община Варна затварят врати. Заболелите са 168 на 100 000, преобладава грип Б. Предприемат се и ограничителни мерки за свижданията в болниците и в детските и в женските консултации. За Варненска област предстои да се реши дали се удължава грипната ваканция в община Дългопол, която беше обявена преди ден, и дали в община Провадия, където в едно от училищата има повече болни деца, ще се обяви грипна ваканция, но това ще стане ясно на 4 март. За останалите общини ще се решава поетапно, в зависимост от нивото на заболеваемост.


До края на седмицата няма да има учебни занятия в Бургаска област. Броят на заболелите от грип надхвърли епидемичните стойности, каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров. На учениците, които излизат в грипна ваканция до края на седмицата, той препоръча да не се събират по много, да избягват масови мероприятия на закрито, а когато се събират много хора в една кинозала, в молове и в кафенета, ръцете трябва да се мият по-често и да се спазва лична хигиена.


Районната здравна инспекция в Перник препоръча учениците да излязат в тридневна ваканция след националния празник. Предложението е за цялата област и е във връзка с двойни скок на регистрираните случаи на остри респираторни заболявания в региона, като най-много са болните във възрастовите граници от 0 до 29 години. Предвид това и доказаната циркулация на грипни вируси тип А и тип Б, и с цел ограничаване интензивността на епидемичния процес местната здравна инспекция предлага 4, 5 и 6 март да бъдат обявени за неучебни. За повечето ученици в региона това ще бъде втората грипна ваканция тази година, а за възпитаниците на начално училище „Архимандрит Зиновий”, основно училище „Христо Смирненски” и за Техническата професионална гимназия „Н. Й. Вапцаров” в Радомир - третата поред грипна ваканция.


Районната здравна инспекция в Благоевград препоръча на кмета на общината да освободи децата от училище в периода 4-6 март, а в детските градини да се приемат само здрави деца. Това потвърди д-р Веселка Мончева, ръководител на дирекция „Контрол върху заразните болести“. Тя уточни, че поради увеличения брой на заболявания в ученическа възраст от грип Б се предлага чрез предписание до кмета на община Благоевград да освободи той децата за три дни - сряда, четвъртък и петък, от 4-ти до 6-и.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще