Освен това автомобилите, които патрулират, също не са достатъчни. Всички налични дронове на полицията също са изпратени на границата.

Свързани новини

10.11.2022 15:11

Границата не е технически обезпечена: Шефът на МВР

Видян 451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Границата ни не е технически обезпечена и за съжаление граничарите я пазят с телата си”, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на изслушване в НС. Той коментира, че би дал оставката си, ако му я поискат родителите на убития граничен полицай Петър Бъчваров.


“Мигрантският натиск тази година е в пъти по-висок, но спрените на границата нелегални до септември са 143 хиляди, а за цялата 2021 г. са едва 43 хиляди”, отчете министърът. „Напливът няма да намалява и тенденцията е за увеличение. Направихме анализ на нужните мерки и се оказа, че те са много“, каза Демерджиев.


„За последните 10 г. щатът на Гранична полиция е намален с 1300 души, а това води до извънреден труд, включване на военни в охраната, но проблемите са, че тези хора, които идват, не познават района, те са обучени по друг начин. Платеният извънреден труд през тези години е много повече от разходите, които биха се направили за обучение на гранични полиции. Заради това предложихме увеличаване на щата с 1260 души“, посочи министърът. Освен това автомобилите, които патрулират, също не са достатъчни. Всички налични дронове на полицията също са изпратени на границата.


„От 250 км само на 150 има допълнително техническо обезпечаване, затова поискахме помощ от ЕК и очакваме сумите в началото на следваща година“, посочи Демерджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.