За експеримента са използвани съвременни технически средства като 3D скенер, безпилотна летателна система.

Свързани новини

15.11.2022 12:24

Граничният полицай е убит с изстрел от турска територия: Следствен експеримент

Видян 727 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Граничният полицай Петър Бъчваров е убит през загражденията от турска страна. Това е констатирал следствен експеримент, резултатите от който бяха съобщени от началника на отдел Криминалистика в НСлС Даниел Цонков.


"Изстрелът, довел до смъртта на полицая, е произведен директно срещу него през тази ограда, която разделя граничната зона", заяви той.
Убитият полицай е бил непосредствено до направения отвор на оградата, като след този изстрел са произведени още няколко изстрела към автомобила на Гранична полиция. После стрелците са се изтеглили навътре в територията на Турция.


Експериментът не е потвърдил категорично броят на произведените изстрели, тъй като куршумите са били раздробени, след като първоначално са уцелили телената мрежа. Най-вероятно използваното оръжие е ловна пушка. Стрелецът е бил на няколко метра от граничния полицай. "В момента са назначени експертизи, които ще покажат какъв е типът на патрона", допълни криминалистът.


„Убийците на граничния полицай Петър Бъчваров са били изключително арогантни, нагли и брутални. След като са го застреляли, те са влезли през дупката в оградата на границата на българска територия и са опитали да убият и втория човек от патрула – военнослужещия.” Това обясни преди дни в интервю за БНТ директорът на националното следствие и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.


Той поясни, че само ответната стрелба на военния е накарало нападателите да се върнат на турска територия. Сарафов отхвърли версията, че нападателите са стреляли, защото са се стреснали.
Инцидентът стана около 20:35 часа миналия понеделник в района на село Голям Дервент.


Служителят на Гранична полиция загина на място, военният не пострада. За убийството бяха задържани двама братя турски граждани. Съдът в Одрин остави за постоянно в ареста 28-годишния Енгин Ергуван и пусна на свобода брат му Мустафа. Пред съда двамата братя са заявили, че са стреляли срещу фаровете на автомобила и не са разбрали, че са убили българския служител на МВР.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния