Свързани новини

12.03.2021 12:06

Готови сме за първия си изпит пред пловдивчани: Доц. Христо Димитров

Видян 2249 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доц. Христо Димитров е водач на листата на ПП „Републиканци за България“ в град Пловдив. Той е преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ и ръководител на катедра „Зоология“ към Биологически факултет. За него влизането в политиката е нещо ново и определя тази своя крачка като изпит. А той е свикнал да бъде истински отличник. Първо изучава „Екология“ в Пловдивски университет. Дипломира се като Магистър със специализация „Паразитология”. През 2000 г. печели конкурс за редовен асистент по „Зоология“, след което е Главен асистент. В периода 2005 – 2009 г. разработва дисертационен труд и получава образователна и научна степен Доктор към Института по зоология, Българска Академия на Науките, ВАК, София. През 2016 г. е избран за Доцент. Освен преподавателска дейност провежда и активна научно-изследователска работа в актуални научни области. Участва и ръководи няколко национални и международни научни проекта. През 2013 г. работи активно като експерт в първия етап на „Натура 2000”. Създава и ръководи успешно експертен екип от страна на Пловдивски университет, работещ по „Национална програма за профилактика и контрол на векторно-предавани трансмисивни инфекции при хората в Република България 2014 – 2018“ към Министерство на здравеопазването. През последните години работи и по няколко международни проекта с участие на Египет, САЩ, Турция, Гърция, Сърбия и Русия. Участва в авторския състав на учебни пособия и монографии, както и на над 50 научни публикации в реферирани международни научни издания.

Доц. Христо Димитров е човек, който има какво да каже. Добротата и човечността се четат в очите му и е изключително приятен събеседник. В това интервю, в което говори за живота, за здравето, за кариерата, за семейството и приятелите, за политиката, той е искрен и емоционален.

Г-н Димитров, като доцент по „Зоология“ какво е било отношението Ви към политиката досега?

Отношението ми е било като на всеки друг човек, който не е бил ангажиран с политика. Ние, като общество, пряко зависим от нея. Все още няма открит механизъм, при който и в най-развитата демокрация стандартът на живот да не е зависим от политическата система. Досега съм участвал активно като гражданин и винаги съм използвал правото си на глас.

Казвате, че винаги сте гласувал, а живеем във времена, в които твърдението, че „нищо не зависи от мен, какво мога да постигна с гласа си“ е все по-споделяно от хората.

Това е твърдение, натрупано в резултат на положението, до което ни докара политическата система в България - невъзможността ѝ да се справя с проблемите ни. Не можем да очакваме от един човек в трудно положение да повярва на поредните обещания. Той се чувства уморен и употребен.

Защо и как се съгласихте да приемете каузата на ПП „Републиканци за България" като своя?

Ако някой си мисли, че решението беше лесно - не беше! Много време преценявах, давах си равносметка дали това е моята кауза и дали мога да бъда полезен и да допринеса с нещо за нея. На първо място, съм в партията заради г-н Вълнев, г-н Цветанов и заради хората, които се обединиха около този проект. Познавам по-голямата част от тях. Това са мои себеподобни, на които вярвам. Надявам се, че ще съм полезен. Вярвам в семейните християнски ценности, упорит съм, овен съм и приемам за свои каузи тези, които са справедливи, безкористни и вярвам в тях. Визитката ми го показва. Не е случайно, че постигам своите успехи бавно и постепенно, с много труд и постоянство. Правя всичко за децата си и за хората, които идват след нас. Искам децата ни да живеят в страна, която има посока, правила и бъдеще.

В момента всички българи жадуваме за промяна. Как според Вас ще се осъществи тя?

На първо място, като отидем да гласуваме. Когато на 4 април преодолеем страховете си от тази грозна пандемия, която ни се стовари. Да, тя е реална и не трябва да я подценяваме. Но както имаме необходимост да спортуваме, имаме желание да отидем на ресторант със семейството и приятелите си, така трябва да имаме желание и да гласуваме. Да направим свободен, ясно осъзнат избор не само с ума, а и със сърцето си. Това е първият начин, по който ще променим нещата. Така ще покажем, че сме свободно гражданско общество, което само определя бъдещето си. Не бива да се заблуждаваме, че ако предстоящите избори не са масови, ако не отидем да гласуваме, нещо ще се промени.

А какъв според Вас е изходът от кризата, в която се намираме в момента?

Това трябва да е началото на края на статуквото, което свикна, на което му е удобно да печели така избори и да контролира. Надявам се на нови стандарти за управлението на България. Примери виждаме по целия свят. Политическата класа се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 12.03.2021 15:05

    Хора като вас ще бъдат образец за град Пловдив. Имаме нужда от кадърни хора като вас Доц. Христо Димитров

  • 002 Anonimen 12.03.2021 15:05

    Да направим свободен, ясно осъзнат избор не само с ума, а и със сърцето си това ще се случи на 04.04.2021г

  • 001 Anonimen 12.03.2021 15:04

    Готови сте не за изпит, а направо за управление над града. Вие сте най добрият избор за Пловдив

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби