Свързани новини

13.02.2020 14:43

Горанов предаде лева: МенТа призна

Видян 10892 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На отправен от журналист въпрос: Какъв беше проблемът курсът лев-евро да се фиксира в закона на БНБ (както 19 минути и всички икономисти настояваха), шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова призна:



„Проблемът е свързан единствено с изискването на европейските институции нашето законодателство да бъде синхронизирано...А това е условие за продължаване на преговорите за влизане в ERM II...Текстът бе съгласуван с тях, беше договарян много време. МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ И УПРАВИТЕЛЯТ НА БНБ ДИМИТЪР РАДЕВ ПОЛОЖИХА МНОГО УСИЛИЯ ДА УБЕДЯТ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА, ЧЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЗИ ТЕКСТ, защото ... имаме валутен борд....От друга страна, НЕ МОЖЕМ ДА ИЗИСКВАМЕ ДА ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА ЗАРАДИ НАС. ТОВА БЕ ПРИЧИНАТА ТЕКСТЪТ В ЗАКОНА ЗА БНБ ДА ВЛЕЗЕ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ, ЗАЩОТО ДО ПОСЛЕДНО СЕ НАДЯВАХА, ЧЕ ЩЕ ГИ УБЕДЯТ“.



Освен, че потвърждава всяка дума, написана от 19 минути по темата, подсилва и опасенията ни, че формулировката „ще поддържат“ фиксирания курс в преговорите за приемане на еврото, записана в решението на НС, няма никаква тежест. Вижда се доколко могат да отстояват националния интерес на България. Нашите читатели помнят, че още при избора на Димитър Радев за шеф на БНБ 19 минути извади доста примери от неговата практика за трагичните икономически резултати и развяването на бяло знаме от държавите, където той се е месил във финансите им в качеството си на представител на МВФ. За Виденовата девалвация на лева – тогава той беше зам.-министър на финансите, също писахме. Както обичаме да казваме: „Човек предупреден, наполовина е спасен“. За Горанов си знаем – последно публикувахме заповедта му, определяща ставките за частните лотарии от 13 януари 2015 г., на база на която в хазната са постъпили 300 млн. по-малко приходи. Той обаче не знаел....



Ето и коментара на икономиста Стоян Панчев:



„Да обобщим (чрез думите на самата Менда Стоянова)
1.    Правителството не е искало да прави промените в Закона за БНБ
2. Преговаряли са с ЕЦБ да ги няма (вероятно, знаейки минусите им)
3. Не са се "преборили" и са решили бързо и тайничко да ги пробутат - неуспешно
4. Заедно с говорителите си, не спираха да обясняват как всичко е по процедура, така трябвало да стане, няма нищо необичайно“.
Само да добавим, че всяко различно мнение се обявяваше за „фалшива новина“, сега се признава, че е истина.
„Но пък иначе, трябва да им верваме, че с останалата част от преговорите ще се справят  ;) Например, за курса“, завършва Панчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 17.02.2020 09:49

    А,какво правят БЕЛИТЕ държави с ПРЕДАТЕЛИТЕ си????

  • 005 Anonimen 17.02.2020 09:49

    А,какво правят БЕЛИТЕ държави с ПРЕДАТЕЛИТЕ си????

  • 004 Anonimen 14.02.2020 16:59

    резултатът е -ЕВРОТО е по-скъпо вече....за дни лъжата им /на ГЕРБ/блесна-те са прокажени и никой не им вярва....скъпи и стари непроизведени,платени 3г. в аванс самолети като че ли са бейове,провал във всичко в живота на народа,геноцид....цени все нагоре всеки ден....

  • 003 Anonimen 14.02.2020 12:13

    А,САМО него ли????

  • 002 Тихомир Томов 13.02.2020 18:20

    Една дълга бригада по селата ще ги върне в реалността ........................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец