Свързани новини

30.01.2020 11:49

Горанов: България ще влезе в еврото само при валутния курс към момента

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Внасяме проект на решение, с който даваме гаранции, че България ще влезе в еврото само и единствено при валутния курс към момента. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на брифинг в Народното събрание след консултации с парламентарните групи за Еврозоната, предава Фокус.


„След вчерашното заседание на председателския съвет се повдигна въпроса за приемане на допълнителни гаранции, че след присъединяването към ИЕРЕМ 2 българските власти, т.е. министърът на финансите и управителят на БНБ, които да са те в процеса на престой в механизма ИЕРЕМ, ще имат фиксиран мандат да поддържат позицията, че курсът, с който българският лев ще се присъедини към Еврозоната, е непроменен и е в размера, установен в момента: 1.95583“, каза Горанов.


„Във вчерашния ден разработихме проект на решение, който фиксира твърд мандат на българските власти в процеса на престой във валутно-курсовия механизъм. Всички партии бяха запознати с механизма и технологията и подкрепиха с изключение на колегите от БСП, което е входирано в деловодството на Народното събрание и днес ще бъде гласувано, с което ще бъде даден твърд мандат. Той ще даде допълнителни гаранции, че България през ИЕРЕМ до влизане в Еврозоната ще поддържа фиксиран курс в размер на сегашния – лев към евро – 1.95583. Надявам се, че с това почти единодушно решение на българския парламент, отговаряме на темата за допълнителни гаранции, затова, че България ще влезе в еврото само и единствено при този валутен курс“, каза още Горанов.

 

Снимка: БГНЕС




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева