Свързани новини

16.05.2021 19:06

Главният секретар на МВР е освободен заради полицейското насилие на протестите

Видян 2393 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност е полицейското насилие по време на протестите миналото лято. Това става ясно от съобщение в секцията за правна информация на сайта на Министерския съвет, предаде БНР в неделя.В съобщението се посочва, че служебният кабинет е предло-жил на президента Румен Радев да освободи Иванов заради нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.По време на протестите са били допуснати грешки от организационен и тактически порядък.По-специално се имат предвид действията на полицията на 2-ри септември, когато напрежението между органите на реда и протестиращите ескалира. Тогава са допуснати сблъсъци, при които са пострадали хора с агресивно поведение, но също така и мирно протестиращи граждани и работещи журналисти.В правителственото решение, прието неприсъствено в петък, бе посочено, че главният секретар на МВР е пряко отговорен за настъпилите вредни последици.Още в петък вечерта президентът подписа указа за освобождаването на Ивайло Иванов.Ивайло Иванов беше назначен за главен секретар на МВР през декември 2018 година. Преди това ръководеше столичната полиция. От 1999 г. е заемал ръководни длъжности в структурата на МВР, сред които полицейски командир и началник група в СДВР, директор на регионална дирекция Гранична полиция - Драгоман и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Любопитен 17.05.2021 08:12

    При толкова изредили се герберастки кратуни за министри в МВР нямаше ли поне един да обясни на това ченге и на подчинените му, че професията "журналист" неоспоримо защитава от полицейски произвол? И затова журналистите носдят ленти с надписи или каски при военни действия, например! Или всички те достойно възпитаваха слугуващи кратуни?

  • 001 Anonimen 16.05.2021 23:12

    Калинката на Баце с бакалавърска диплома от ЮЗУ стана поредния на бързо изфабрикуван нефелен генерал. Преди него с незаслужени генералски пагони се окичиха пияндурника Жоро водката или златния и самата Тиква, доказана мутра и бандит от подземния свят, даже лежал в затвор в Чехия! Направо да се закрива тази позиция за възпроизвеждане на негодни и абсурдни генерали

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби