Той е втори в листата на Продължаваме промяната за най-престижния софийски 24 избирателен район. Не коментира казуса със строителя нито пред нас, нито пред други.

Свързани новини

15.09.2022 14:59

Главболгарстрой №2 в соф. листа на ПП със зам.-министър 10+4%

Видян 7149 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помните ли казуса със заместник-министър от схемата 10+4%, който бе изнесен от 19 минути на базата на писмено оплакване на конкретна фирма от бедния Северозапад, имаща да взема 8-цифрена сума от държавата за свършена работа.


Това е бившият изпълнителен директор, кум на собственика, т.е. близък роднина и то по желание, а също и дългогодишен юрист на получилата стотици милиони лева в държавни поръчки при Статуквото Главболгарстрой холдинг Андрей Цеков, изненадващо курдисан за заместник-министър на финансите в кабинета Петков - Нинова. Той е втори в листата на Продължаваме промяната за най-престижния софийски 24 избирателен район. Не коментира казуса със строителя нито пред нас, нито пред други.
Каква е логиката строители да бъдат пращани при него?



Част от кариерата му е като ръководител на пътната камара, която неотдавна го обвини в тотален непрофесионализъм заради лесно разкрита лъжа с числа, заради негови твърдения от последните дни, което отделно ще разкажем.

Първо напомняме сагата с процентите:

Пътен строител, който иска да получи дължимите му от държавата пари по вече съдебно доказано правомерните договори за пътища, трябва да мине през следните стъпки, за да има шанс срещу 10% „отстъпка”, а ако става въпрос за стари суми +4% да получи средствата си, както сам е описал.

Той е пратен на среща със заместник-министъра на финансите. От зам.-министъра строителят се отправя директно към една от „канторите на Асен” – защо ли ги наричат така, за да се разтовари от ... напрежението. И да получи безценни съвети как да се уреди работата с държавата. Колкото и да е странно, сред канторите от листата има доста уважавани юридически централи, ако се вярва на ожалилите се.



Кои са? Строителят, и то не един, вече ги е описал, където трябва. Само ще подскажем: май едната кантора, която описват, отново нашумя през последните дни заради договор за 6-цифрена сума по останалото тайно споразумение на наелото кантората чрез своя държавна фирма ММС, тогава ръководено от сегашния водач на листа на ПП Радостин Василев, с близкия до него Гриша Ганчев и неговия ЦСКА. Става дума за напънатото от ексминистъра, въпреки твърдото НЕ от Столичната община, плячкосване на Борисовата градина в сърцето на София посредством разширението на „стадиона на ЦСКА”, както той кой знае защо нарича държавното спортно съоръжение.



Накрая, наградата за търпението и



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.09.2022 10:07

    Още един факт за действителния крадлив и престъпен образ на простото и ококореното

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените