16.06.2022 10:06

Гласуват исканата оставка на Никола Минчев

Видян 1278 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В пленарна зала започна дебатът преди гласуването на поисканата оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев, предаде БГНЕС.


Искането е на "Има такъв народ", а мотивите от трибуната представя Тошко Йорданов.


В пленарна зала присъства премиерът Кирил Петков, който отмени посещението си в Азербайджан, вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова, Калина Константинова и част от министрите




Според вносителите, Минчев нарушава правилника за работа на парламента, а под мотивите за исканата оставка подписи са положили 120 народни представители от "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане".


Минути по-рано, председателят на ПГ на "Има такъв народ" заяви, че няма по-логичен ход от това Ива Митева, която ръководеше предния парламент, отново да стане председател на Народното събрание.


 


„В крайна сметка Ива Митева е била два пъти председател на Народното събрание. Определено е в пъти по-добър юрист от всички, които са в ПП, които минават за юристи. Справя се прекрасно. Има авторитет”, заяви той. „Всъщност истината е, че всички очаквахме и трябваше тя да е председател на това Народно събрание”, каза още Йорданов, като подчерта, че първо трябва да мине гласуването за сегашния председател и след това ще се види какво ще се случи. 

"Престанете да играете този театър на морал". С тези думи Тошко Йорданов се обърна към ПГ на "Продължаваме промяната".

Той заяви, че няма да отговаря на предатели и подчерта, че ИТН първи са поискали оставката на председателя на НС Никола Минчев.

"Ние първи се отказахме от това позорно правителство и продължаваме да вървим напред. Това може да не ви харесва", допълни Йорданов



"Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република - Народното събрание". Това заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров по време на дебата по исканата оставка на председателя на НС Никола Минчев.

"Мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата. Едно е ясно - става дума за пари. Това е показна атака срещу човека на един от най-високите постове в държавата", каза председатрелят на ПГ на ПП, определяйки поисканата оставка като "разчистване на сметки".

Андрей Гюров заяви, че Никола Минчев е пазител на политическия морал и като най-младия председател на НС, ръководи НС с чест и е един от най-успешните председатели.


 


 

"Македонският сценарий е фалшив. Няма никакви тайни договорки, всичко е измислица на човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес срещу уговорка за отпадане на визите за българите за САЩ", каза Гюров от парламентарната трибуна.

"Гласуването на оставката на Никола Минчев е тест. Днес мафията ще си преброи гласовете в залата", каза още Андрей Гюров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 От свинята лебед не става 16.06.2022 11:09

    Продължаваме ПОДМЯНАТА, просто в името на КОКАЛА, ще бъдат сменени с нови клоуни !!! А в кочината Булгаристан, циркът е неотменна част от живота в кочината вече 32 години, откакто Бог благослови Америка за Булгаристан !!!

  • 001 Месията 16.06.2022 11:08

    Народе ПРОСТ, не ти ли омръзна 32 години да те правят на ЛУД ??? Най – напред ДЯДОВЦИТЕ И БАЩИТЕ, ПОСЛЕ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ, А СЕГА И ВНУЦИТЕ, НА ТОЗИ НЕ СТАВАЩ ЗА НИЩО НАРОД !!!! Прав е бил дядо Славейков – НЕ НАРОД, А МЪРША !!! АНАТЕМА !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец