29.09.2015 13:19

Гласуването на Закона за училищното образование е под въпрос

Видян 935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четвъртият опит за регистрация събра кворум в НС. Това стана след провелия се извънреден председателски съвет след три неуспешни опита днес депутатите да започнат работа, съобщава КРОСС.



В пленарна зала не се регистрираха депутатите от БСП и ДПС. След като беше установено наличие на кворум народните представители от ДПС се върнаха в зала.



Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че кворумът е събран заради "златния пръст" на "Атака". "Всичко се връща", заяви Местан от трибуната.



В миналия мандат при управлението на БСП и ДПС именно от "Атака" зависеше дали ще има или няма да има кворум.



„Вие усетихте сладостта на златния пръст на Атака. Те ви осигуриха кворума, помнете, нещата се връщат", обърна се Местан към мнозинството в парламента. Заседанието започва с обсъждане на второ четене на промените в Закона за предучилищното и училищното образование. След това ще бъде обсъден на първо четене внесеният от Министерски съвет Закон за обществените поръчки, както и шест международни ратификации. Припомняме, че решението за извънредното заседание беше взето в средата на септември поради това, че парламента няма да заседава две седмици преди провеждането на местните избори и референдума на 25 октомври.



„ПГ на БСП - лява България" няма да участва в днешното заседание", зави пред журналисти зам.-председателят на парламентарната група и говорител на БСП Атанас Мерджанов. Като причина за това той посочи позицията на левицата по Закона за предучилищното и училищното образование.



„Поведението на ГЕРБ и на управляващите доказа, че те по никакъв начин няма да се съобразяват с това, което смятаме за важно и нужно да влезе в този закон. Няма да участваме в днешното заседание, защото намерението на управляващите e да удължат заседанието до окончателното приемане на този закон. Ние не сме съгласни", заяви той.



Според Мерджанод четвърти опит за събиране на кворум е противоречие с правилника на НС.



 





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец