Зам.-председателят на НС Йордан Цонев, който водеше заседанието, парира реакциите на ПП, че трябва обществено обсъждане.

Свързани новини

04.11.2022 17:37

Гласуваме и с хартиена бюлетина: НС на първо четене

Видян 1295 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът върна хартиената бюлетина като опция за гласуване наред с машинния вот. "За" на първо четене гласуваха вносителите от БСП заедно с ГЕРБ и ДПС. Против бяха от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Български възход" и "Възраждане". Електронното табло отчете и един глас на социалист, който се обяви срещу хартията.

С процедурни хватки и изострен тон започна дебатът по поправките в Изборния кодекс. От "Продължаваме промяната" опитаха да отложат разискванията с довода, че не е минало обществено обсъждане, нито 72 часа от гласуването в правната комисия. Последва искане от ПП за проверка на кворума, а след констатацията, че такъв е налице, Никола Минчев поиска заседанието да бъде прекратено. Предложението беше отхвърлено.

Зам.-председателят на НС Йордан Цонев, който водеше заседанието, парира реакциите на ПП, че трябва обществено обсъждане.

"От 32 години - 30 години гласуваме с хартия, какво точно да обсъждаме?", възмути се Цонев. "Когато вас ви нямаше, сме го обсъждали стотици часове. Стигнахме дотам, че избрахме друг модел, който се оказа също порочен и сега пак трябва да го променим.

Обяснихме ви го сто пъти, но вие имате уста, нямате уши, г-н Петков. А пък тук не ми сочете, защото цяла България видя какво имате там", заяви от трибуната Йордан Цонев, докато Петков сочеше с пръст главата си.

"Това, което съм засегнат, е вместо да се сочат различни органи на тялото, което направихте, ако на ГЕРБ и ДПС основният приоритет е да се гласува хартиената бюлетина, въпреки всички проблеми на българския народ, не знам дали заслужава да стоите в тази зала", отвърна от трибуната Кирил Петков, предаде dir.bg.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.11.2022 22:37

    Малоумието на българските депутати бележи нови висоти! То ще бъде давано на следващите поколения компютърно грамотни българи като едно от най-лошите решения на сегашните ни политици. Толкова ли е трудно да разберат, че ако за Норвегия хартиените бюлетини не са проблем, те при нас спомагат кражбата на гласове?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и