„В интерес на българските граждани сме длъжни да загърбим лични и конюнктурни интереси, за да може в спешен порядък да предприемем реални действия за гарантиране на тяхната сигурност и просперитет“, посочва Иван Гешев в писмата до вътрешния министър и председателя на ДАНС.

Свързани новини

27.10.2022 11:20

Гешев предлага ДАНС и МВР да създадат съвместни екипи за анализ и мониторинг на 6 вида престъпления

Видян 950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев с предложение за създаване на съвместни екипи за първоначален анализ и постоянен мониторинг на данните за шест категории престъпления, съобщиха от прокуратурата.

Причината за предложението на Иван Гешев е „устойчив и силно притеснителен ръст на престъпността“. Престъпленията, за които прокуратурата иска да се работи съвместно, са организирана престъпност, корупция по високите етажи на властта, битова престъпност, трафик и разпространение на наркотици, телефонни и интернет измами и нелегална миграция.

Според главния прокурор по възможно най-категоричен начин и в спешен порядък трябва да се подобри координацията и взаимодействието между прокуратурата, МВР и ДАНС. „В интерес на българските граждани сме длъжни да загърбим лични и конюнктурни интереси, за да може в спешен порядък да предприемем реални действия за гарантиране на тяхната сигурност и просперитет“, посочва Иван Гешев в писмата до вътрешния министър и председателя на ДАНС.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и