Главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и близки на загинало при пътен инцидент момиче

Свързани новини

31.10.2022 16:52

Гешев обеща възмездие на родителите на прегазено момиче

Видян 3769 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и близки на загинало при пътен инцидент момиче. „Българската прокуратура, аз лично, ще направим всичко възможно тези случаи да не продължават и да намалим тази престъпност, която залива българските граждани. Очакваме всички български институции да ни подкрепят, защото би трябвало да работят в интерес на българските граждани“, каза след срещата Гешев.


Трагедията се разигра на на 19 юли 2021 година, когато вече бившият полицай Владимир Панайотов шофирал по служебна задача лек автомобил Шкода, собственост на ОД на МВР-Пазарджик. Той нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 8-годишната Моника. Последва присъда от тричленен състав на Окръжния съд в Пазарджик, който постанови 4 г. и 8 месеца лишаване от свобода, но Апелативният съд в Пловдив променя присъдата на три години условно с четиригодишен изпитателен срок. По тази причина близките организираха редица протести с искане за справедливост, а главният прокурор им обеща, че държавното обвинение ще работи за това.


„Главният прокурор ни каза, че държавата е зад нас и че може да разчитаме на него. Условната присъда е протестирана от държавното обвинение”, коментира след срещата близък на семейството - Иван Спасов. Той добави, че вчера детето е щяло да навърши девет години.
„Исканията ни са за спешни промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, защото при такива остарели закони убийците на пътя се измъкват“, каза Спасов и допълни, че близките разчитат на държавното обвинение „да свършат нещо и да има справедливост“.
Главният прокурор Иван Гешев заяви, че трябва да се направи "възможното и невъзможното", за да има справедливост за българските граждани. И отново акцентира върху нуждата от диалог между институциите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.10.2022 17:55

    А на крадците на милиарди какво ли е обещал и защо всичко е покрито?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни