Свързани новини

07.12.2020 15:55

Гешев награди прокурори, следователи и служители на МВР

Видян 2197 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На официална церемония в Съдебната палата главният прокурор на Република България - Иван Гешев, награди 24-ма прокурори, следователи и служители на МВР за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните им задължения по значими за обществото случаи през годината.


На церемонията по награждаването присъстваха и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщиха от прокуратурата.


Пълен списък на наградените и случаите, по които са работили:


Прокурор Детелин Георгиев от Софийска градска прокуратура, инспектори Калоян Йонов и Николай Стоянов, старши полицай Венцислав Мирчев, както и Цветан Борисов –командир на отделение, сектор „Охранителна полиция“ от 08 РУ-СДВР, получиха плакет „Прокуратура на Република България“ за разкриването на грабеж на възрастна жена, извършен на 20.11.2020 г. в столицата. След подадения сигнал и последвалите процесуално-следствени действия е установено, че 86-годишната жена е била нападната и блъсната от 16-годишно момиче, което насилствено е отнело, намиращите се в жертвата 590 лв. Извършителката е направила самопризнания, установено е, че има повдигнати обвинения и за предходни криминални деяния /кражби, грабежи, държане на наркотични вещества, хулиганство/.


Отличие „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“ получи заместник-окръжния прокурор на Шумен Орлин Куздов за работата му като наблюдаващ прокурор по досъдебно производство за тежко умишлено престъпление – двойно убийство във вилната зона на гр. Шумен. След подаден сигнал на 23.11.2020 г. за открити тела на възрастни мъж и жена, с явни белези от насилие, веднага започват процесуално-следствени действия, които установяват, че извършител на престъплението е 21-годишният внук на жертвите. Като мотив за деянието си извършителят е посочил спор за пари. За проявения висок професионализъм по разкриването на двойното убийство с плакет „Прокуратура на Република България“, бяха наградени също Здравко Иванов, началник сектор „НТЛ“ при ОДМВР-Шумен, Пламен Тодоров, началник сектор „ПКП“ при ОДМВР-Шумен и Стефан Гочев, главен разследващ полицай в ОДМВР-Шумен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.12.2020 18:09

    Защо се беше покрил Гешев доста време?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични