Българската прокуратура не се притеснява от такъв професионален дебат

Свързани новини

16.03.2022 14:53

Гешев кани Йорданова на дебати за закриването на спецправосъдието

Видян 1414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че ще изпрати писмени покани към правосъдния министър Надежда Йорданова и към Христо Иванов публично, пред медиите да обсъдят аргументите на страните относно законопроекта за закриването на специализираното правосъдие, предаде Нова тв.


 


„Българската прокуратура не се притеснява от такъв професионален дебат. Ще дойда сам, ако се притесняват да съм със заместниците ми. Нямам никакви притеснения да изложа гледната точка на прокуратурата”, обясни обвинител номер едно.


 


Той отново посочи, че закриването на специализираните структури не е съдебна реформа, а „юридическа катастрофа”. „Това предизвиква криза в областта на наказателното правораздаване. Тя вече е налице с демотивацията на тези хора, подложени на натиск повече от година”, допълни Гешев.


 


На въпрос дали се притеснява от нещо, което премиерът Кирил Петков би казал на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, Гешев заяви: „Притеснява ме само едно нещо - постоянното нарушаване на принципа на върховенството закона и принципа на разделението на властите от българските политици. Все повече започва да притеснява и европейските ни партньори. Това е притеснителното. Иначе няма от какво да се притеснявам”, категоричен е той.


 


По думите на главния прокурор политическият натиск върху държавното обвинение е от всякакви посоки: „От една страна ДПС е недоволно от работата на прокуратурата по отношение на г-н Прокопиев. От другата страна г-н Прокопиев и присъдружни партии са недоволни от работата на прокуратурата по отношение на г-н Пеевски. Това е категорично доказателство, че ние явно си вършим много добре работата, след като всички са недоволни от нас”, подчерта обвинител номер едно.


 


Войната, която изпълнителната власт води срещу прокуратурата, води до бум на престъпността и връщане на нива преди приемането ни в Европейския съюз. Това се вижда, независимо от некоректната статистика, която се води в МВР, уточни Гешев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец